Ravitsemus (0op)
Opintojakson tunnus: STH2002C1
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 0 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Minna Rokkila, Vastuuopettaja
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää:
suomalaisten ravitsemussuositusten perusteet
ravitsemuksen ja terveyden edistämisen yhteyden
Opiskelija osaa:
soveltaa ravitsemussuosituksia terveyden edistämisessä
Sisältö
Ravitsemuksen perusteet (ravintoaineet); tutustutaan ravintoaineisiin (rasvat, proteiinit ja hiilihydraatit) sekä hivenaineisiin ja niiden merkitykseen elimistölle.
Suomalaiset ravitsemussuositukset, joiden tavoitteena on hyvän terveyden edistäminen sekä ravintoaineiden riittävän saannin takaaminen
Mitä ravintoaineita keho tarvitsee?
Miten ravintoaineet vaikuttavat elimistössä?
Mitkä ovat ravintoaineiden lähteet?
Mitä ovat suomalaiset ravitsemussuositukset ja mihin niitä käytetään?
Miten ravitsemus vaikuttaa terveyteen?