Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus (0op)

Opintojakson tunnus: STH2002C1

Opintojakson perustiedot


Laajuus
0 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Minna Rokkila, Vastuuopettaja

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää:
suomalaisten ravitsemussuositusten perusteet
ravitsemuksen ja terveyden edistämisen yhteyden

Opiskelija osaa:
soveltaa ravitsemussuosituksia terveyden edistämisessä

Sisältö

Ravitsemuksen perusteet (ravintoaineet); tutustutaan ravintoaineisiin (rasvat, proteiinit ja hiilihydraatit) sekä hivenaineisiin ja niiden merkitykseen elimistölle.
Suomalaiset ravitsemussuositukset, joiden tavoitteena on hyvän terveyden edistäminen sekä ravintoaineiden riittävän saannin takaaminen
Mitä ravintoaineita keho tarvitsee?
Miten ravintoaineet vaikuttavat elimistössä?
Mitkä ovat ravintoaineiden lähteet?
Mitä ovat suomalaiset ravitsemussuositukset ja mihin niitä käytetään?
Miten ravitsemus vaikuttaa terveyteen?

Siirry alkuun