Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Blended Learning, Fall, 2025, Team Learning and Entrepreneurship Skills: PRAS25Y
Code: PRAS25Y
- Degree
- Bachelor of Tourism and Catering
- Degree title
- Restonomi
- Credits
- 210 ects
- Duration
- 3.5 years (210 cr)
- Start semester
- Autumn 2025
- Teaching language
- Finnish
Descriptions
OPETUSSUUNNITELMA
Restonomi (AMK), päivätoteutus, Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot
Kareliassa on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella matkailu- ja palveluliiketoimintaa tiimioppimisen keinoin. Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot kokonaisuuden opiskelet suurelta osin Karelian monialaisessa oppimisympäristössä, Y-akatemiassa. Opiskelu restonomiksi Karelian Y-akatemiassa perustuu yhteiseen tekemiseen, tiedon hankintaan ja jakamiseen. Oppimisen ytimessä on käytännön tekeminen, dialogi ja kokemusten arviointi yhdessä. Työelämässä arvostetaan yhteistyökykyä, monipuolista osaamista ja ongelmanratkaisukykyä, juuri näitä taitoja tiimioppiminen kehittää tehokkaasti.
Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen monimuotoryhmän mukana matkailualan ydinosaamisen opintoja ja saat valmiudet kehittyä osaavaksi ammattilaiseksi. Toisena opintovuonna siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Opiskelet Y-akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opiskelijayrittäjätiimeissä opintojesi loppuun saakka.
Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä. Restonomina sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa. Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointisihteeri, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori. Y-akatemiassa voit myös yhdistää opiskelun ja oman yritysidean tai yritystoiminnan kehittämisen omiin opintoihisi.
Opiskelusi on työelämäläheistä. Työharjoitteluilla onkin keskeinen asema opinnoissa. Karelia-ammattikorkeakoulu toimii aktiivisessa yhteistyössä yritys- ja liike-elämän kanssa. Y- akatemian opintojen aikana rakennat verkostojasi ja luot perustaa omalle työurallesi.
Suoritettava tutkinto
Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
Tutkinnon laajuus: 210 op / 3,5 v
Osaamisen kuvaus
Restonomin osaamiseen sisältyy laaja-alainen matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus. Restonomi osaa suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja.
Opintojesi aikana hankit monipuolista osaamista matkailu- ja palveluliiketoiminnasta ja syvennät sitä käytännön projekteilla. Valintojesi mukaan opit tunnistamaan ja kehittämään osaamistasi muun muassa markkinoinnissa, myynnissä, tapahtumien järjestämisessä, liiketaloudessa, yrittäjyydessä sekä johtamisessa.
Tiimioppimisen tavoite on edistää sekä yksilön että tiimin osaamista ja kehitystä yhteistyön, tiedon jakamisen ja yhteisen ongelmanratkaisun kautta. Tiimissä yhdistyvät erilaiset näkökulmat ja osaaminen, näin saavutetaan monipuolisempia ja innovatiivisempia ratkaisuja.
Suoritettuasi tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot restonomiopinnot:
- osaat toimia monialaisessa tiimissä
- kehityt itsesi ja tiimisi johtajana ja ongelman ratkaisijana
- osaat suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja ja tuotteita ja osaat myydä ja markkinoida palveluja eri kanavissa
- osaat kehittää asiakaskokemusta ja palvelun laatua ammattimaisesti
- ymmärrät tiimioppivan organisaation toimintamallin ja perusperiaatteet
- tunnistat ja kehität keskeisiä työelämän metataitoja ja opit yrittäjämäistä asennetta
- kehität viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi
- osaat toimia verkostoissa ja sinulla on yhteyksiä työelämään ja työnantajiin
Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö
Restonomina tiedät, miten asiakaskokemus muodostuu ja mitä ensiluokkaisen asiakaskokemuksen tuottaminen vaatii. Restonomikoulutuksessa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan palveluja monipuolisesti. Opintojen aikana luot perustan omalle työurallesi.
Opintojen keskeisiä teemoja ovat tiimioppinen, liiketoimintaosaaminen, asiakasymmärrys, palveluiden tuotteistaminen, myynti- ja markkinointiosaaminen ja vastuullinen palvelujen tuotanto. Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Voit suorittaa työharjoittelun Y-akatemiassa tai jossain muussa valitsemassasi organisaatiossa ja tutustua toimialan monipuolisiin työtehtäviin. Aikaisempi tai muualla hankkimasi osaamisesi on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa ja näin mahdollistaa opintojen sujuva eteneminen.
Tiimioppimisen ja yrittäjyystaitojen restonomikoulutuksen laajuus on 210 opintopistettä. Tutkintoon kuuluu 45 opintopistettä työharjoittelua opintojen eri vaiheissa. Kansainväliseen vaihto-opiskeluun on monipuolisia mahdollisuuksia. Tutkintoon sisältyy 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opintojen aikana opiskelet myös kieli- ja viestintäopintoja. Opintojen ensimmäisen vuoden aikana hankit matkailupalveluliiketoiminnassa keskeiset pätevyydet; turvallisuus-, anniskelu- ja hygieniapassit.
Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen monimuotoryhmän mukana matkailu- ja palveluliiketoiminnan ydinosaamisen opintoja. Perehdyt toimialaan ja saat valmiuksia kehittyä osaavaksi restonomiksi. Toisen opintovuoden puolessa välissä siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Y-akatemiassa opiskelet akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opintojesi loppuun saakka ja valmistut matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomiksi (AMK).
Työelämäläheinen oppiminen
Karelia-ammattikorkeakoulun monialainen tiimioppimisympäristö mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri toimijoiden kanssa. Toimit yritysten rajapinnassa ja luot verkostoja alueen yrityksiin. Karelia-ammattikorkeakoulu tekee aktiivista yhteistyötä yritysten, organisaatioiden ja eri sidosryhmien kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetaan tutkimus- ja kehittämistoimintaa, johon voit osallistua opintojesi aikana.
Hyödynnät Karelian kumppanuuksia työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksien löytämisessä sekä kansainvälisessä harjoittelija- ja opiskelijavaihdossa. Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Harjoitteluissa sinulla mahdollisuus tutustua monipuolisesti toimialan erilaisiin työtehtäviin.
Kareliasta valmistuneet opiskelijat (alumnit) pitävät yhteyttä ammattikorkeakouluun Karelian alumniverkostossa. Alumnit jakavat kokemuksiaan ja omia uratarinoitaan opiskelijoiden kanssa, ja ovat tiivisti mukana asiantuntijoina Karelian kehittämistoiminnassa.
Pedagogiset valinnat
Y-akatemiassa oppiminen tapahtuu tiimeissä. Tiimioppiminen korostaa vuorovaikutusta, yhteisvastuuta ja reflektointia, mikä edistää sekä yksilön että ryhmän oppimista. Tiimioppimisen perustana toimivat avoimuus ja suoran puheen kulttuuri, jotka yhdessä rakentavat luottamusta. Tiimioppimisen mallissa huomioidaan jokaisen opiskelijan oma tapa oppia, jokaisen opiskelijan polku muovautuu omanlaisekseen.
Opintojesi aikana voit vahvistaa matkailu- ja palveluliiketoiminnan asiantuntemustasi valinnaisilla opinnoilla esimerkiksi Karelian yhteisistä opinnoista tai muiden korkeakoulujen opintoja Ristiinopiskelun tarjonnasta.
Opinnäytetyössä kehität valmiuksiasi soveltaa tietoa, kriittistä ajattelua ja opinnoissa hankittua osaamista käytännössä. Opinnäytetyö on 15 opintopisteen laajuinen itsenäinen suoritus, jossa sinulla on mahdollisuus keskittyä sinua erityisesti kiinnostavaan aiheeseen. Opinnäytetyön tekemisessä vahvistat omaa asiantuntijuuttasi, kehität omaa ajatteluasi sekä viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi. Opinnäytetyönä voit tehdä esimerkiksi erilaisia tutkimus-, suunnittelu-, valmistus- ja kehittämistehtäviä. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan perustana ovat työelämän tai ammattikorkeakoulun tarpeet.
Opintojen joustava toteuttaminen
Karelia-ammattikorkeakoulussa opiskelijalla on mahdollista hyväksilukea aiemmin tai opintojen aikana muualla hankittua osaamista osaksi tutkintoa. Saat tukea ja ohjausta koko opintojesi ajan opettajatuutorilta, opinto-ohjaajalta ja opettajilta. Opintojen alussa laadit henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, joka ohjaa opintojasi ja jota päivität vuosittain.
Voit valita täydentävän osaamisen opintoihin myös verkko-opintoja sekä muiden ammattikorkeakoulujen opintoja valtakunnallisen opintotarjonnan kautta.
Kansainvälistyminen
Y-akatemiaopintojen kansainvälisyys kehittää ammatillista osaamistasi, vahvistaa kieli- ja viestintätaitojasi sekä tukee kykyäsi toimia erilaisten ihmisten kanssa. Samalla tutustut uusiin ihmisiin ja vahvistat verkostojasi.
Y-Akatemiassa voit liittyä opiskelijoiden muodostamaan kansainväliseen toimikuntaan, jossa työskennellään englannin kielellä. Toimikunnassa kehitetään yhteistyötä muiden maiden akatemioiden kanssa ja koordinoidaan kansainvälisiä vierailuja Y-akatemiassa.
Voit hakeutua opiskelijavaihtoon juuri sinua kiinnostavaan kumppanikorkeakouluun eri puolille maailmaa ja/tai tehdä osan harjoitteluistasi ulkomailla. Myös lyhyemmät vaihdot yhteisen projektityöskentelyn kautta ovat akatemiassa mahdollisia.
Myös kotimaassa voit kansainvälistyä. Y-akatemian kansainvälisessä toimikunnassa kartutat kielitaitoasi, pääset kurkistamaan sinulle uuteen kulttuuriin. Lisäksi Karelia-ammattikorkeakoulussa yhteisesti tarjottavat kansainväliset opinnot antavat hyvän mahdollisuuden kehittää työelämässä tarvittavia taitoja.
Osaamisen arviointi
Ennen opiskelua Y-akatemiassa osaamisesi arviointi toteutuu eri muodoissa opetus- ja ohjaustilanteissa, tenteissä sekä erilaisten oppimistehtävien ja raporttien perusteella. Arvioinnissa hyödynnetään opiskelijoiden itsearviointia sekä opiskelutoverien vertaisarviointia ja -palautetta. Arvioinnissa hyödynnetään myös työelämäyhteistyössä tehdyissä projekteissa työelämäpalautetta. Arvioinnin ja saamasi palautteen avulla voit seurata osaamisesi kehittymistä ja asettaa uusia tavoitteita opiskelulle ja oppimiselle. Kareliassa on käytössä yhteiset arvioinnin perusteet, mutta tarkemmat arviointiperusteet on määritetty opintojaksojen kuvauksissa.
Y-akatemiassa osaamisen arviointi perustuu jatkuvan osaamisen näyttöihin sekä opintoteemojen lopussa laadittavan reflektioesseen itsearviointiin sekä valmentajan antamaan arvosanaan opintoteemasta.
Uramahdollisuudet ja uraohjaus
Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä.
Sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa. Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointisihteeri, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori ja matkailualan yrittäjä. Kareliasta saat valmiuksia työskennellä matkailu- ja palvelualan asiantuntija-, kehittämis-, esihenkilö- ja muissa vastuullisissa tehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.
Opintojen aikana saat tukea ja ohjausta oman uran suunnitteluun opinto-ohjaajaltasi, opettajatuutoriltasi ja opettajiltasi sekä Y-akatemiassa tiimivalmentajilta. Opintojesi aikana sinulla on myös mahdollista saada tukea oman uran suunnitteluun ohjauskeskusteluissa ja tehostetussa uraohjauksessa opintojen loppuvaiheessa.
Jatko- opintomahdollisuudet: Voit hakeutua suorittamaan ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kaksi vuotta alan työkokemusta restonomi (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen. Kareliassa sinulle sopiva vaihtoehto on johtaminen ja liiketoimintaosaaminen YAMK. Voit myös hakeutua sopiviin yliopiston maisteriohjelmiin. Kareliassa sinua tuetaan urasuunnittelussasi koko opintojen ajan.
Select timing, structure or classification view
Show study timings by semester, study year or period
Code | Name | Credits (cr) | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | 2028-2029 | Autumn 2025 | Spring 2026 | Autumn 2026 | Spring 2027 | Autumn 2027 | Spring 2028 | Autumn 2028 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 4. / 2026 | 5. / 2026 | 6. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2026 | 3. / 2026 | 4. / 2027 | 5. / 2027 | 6. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2027 | 3. / 2027 | 4. / 2028 | 5. / 2028 | 6. / 2028 | 1. / 2028 | 2. / 2028 | 3. / 2028 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PRAS25Y-1 |
Basic Skills of Hospitality Management
(Choose all ) |
65 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-11 |
Become a Professional in the Travel and Service Business
(Choose all ) |
14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10006 | Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10007 | Digi Skills | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10008 | Reporting and Written Communication | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10009 | Career Planning and Development 1: Orientation to Studies | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | |||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-12 |
Tourism Customer Expertise
(Choose all ) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10010 | Tourism Consumer Behaviour | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10011 | Service Expertise and Quality in Hospitality Industry | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-13 |
Optional Language Studies 1
(Choose one ) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10040 | Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You! | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10041 | Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen! | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-14 |
Basic Skills in Tourism and Services
(Choose all ) |
12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10012 | Accommodation Services | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10013 | Catering Services | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10014 | Customer Service Skills and Alcohol Knowledge | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10016 | Tourism Safety | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y |
Professional Language studies
(Choose all ) |
9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10024 | Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course) | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
PR10031 | Svenska för restonomer (Swedish Course) | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10038 | English Language Skills in Principles of Responsible Tourism | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10039 | English Language Skills in Responsible Communication and Marketing | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-15 |
Basic Practical Training
(Choose all ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10017 | Basic Practical Training | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-2 |
Towards Expertise
(Choose all ) |
29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-21 |
Profitable Service Business
(Choose all ) |
13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10015 | Social Contacts and Customer Service | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10018 | Introduction to Hospitality and Tourism Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10019 | Profitable Tourism Business | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-22 |
Optional Language Studies 2
(Choose one ) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10042 | Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You? | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10043 | How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen? | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-23 |
Productisation
(Choose all ) |
11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10020 | From Idea to Product – Productisation Process | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10021 | Value Creation in Tourism Services | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10025 | Career Planning and Development 2: Career Planning | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-6 |
Team Learning and Entrepreneur Skills
(Choose ects: 111) |
111 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10010 | Entrepreneurship | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10011 | Team Entrepreneurship | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10012 | Team Learner’s ABC | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10013 | Developing The Business Academy | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10014 | Leadership | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10015 | Event Production Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10016 | Innovation Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10017 | International Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10018 | Marketing Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10019 | Digital Business and Community Communications | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10020 | Financial Management Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10021 | Sales Projects | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10022 | Media Productions | 3 - 20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10024 | Final Camp | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KY10025 | Preliminary Thesis Studies | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10033 | In-Depth Practical Training | 14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10026 | Complementary Practical Training | 14 | 14 | 14 | 7 | 7 | ||||||||||||||||||||||||||||
KY10001 | Thesis Planning | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KY10002 | Thesis Implementation | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KY10003 | Thesis Finalising | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-5 |
Complementary Studies
(Choose 5) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-51 |
Profiling Supplementary Studies
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10036 | Event Management | 10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PR10037 | Catering Services | 10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-52 |
Language Path
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-521 |
Optional Language, Russian
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10006 | Russian 1 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10032 | Russian 2 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10007 | Russian 3 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10008 | Russian in the Media | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-522 |
Optional Language, German
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10009 | German 1 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10010 | German 2 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10011 | German 3 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10012 | German in the Media | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-523 |
Optional Language, Spanish
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-524 |
Optional Language, French
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-525 |
Optional Language, Finnish
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10027 | I am Writing | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-526 |
Preparatory Language Studies
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10028 | English Refresher | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10029 | Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
KP10030 | Svensk klinik - Refresh Your Swedish | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-53 |
Preparatory STEM Studies
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
PRAS25Y-54 |
Other Complementary Studies
(Choose 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
SH10070 | First Aid | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
PR10044 | Travel Fair | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Total | 210 | 72 | 41 | 11 | 10 | 33 | 39 | 24 | 17 | 3 | 8 | 10 | 0 | 16.5 | 16.5 | 19.5 | 19.5 | 0 | 0 | 12 | 12 | 8 | 8 | 1 | 0 | 1.5 | 1.5 | 4 | 4 | 0 | 0 | 5 | 5 |
Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.
Shared competences of UAS Bachelor's degrees 2022
In Finnish universities of applied sciences, the competences of degrees have been defined as programme-specific competences and shared competences. Competences refer to extensive competence modules, which are combinations of individual knowledge, skills and attitudes. Programme-specific competences form the basis of a student's professional expertise. Shared competences are common competence areas for different programmes and degrees, and they create the foundation for operating in a workplace, cooperation and the development of expertise.
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
6 Proactive Development
The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods. |
No attached course units |
Not grouped |
Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch |
Digi Skills |
Reporting and Written Communication |
Career Planning and Development 1: Orientation to Studies |
Tourism Consumer Behaviour |
Service Expertise and Quality in Hospitality Industry |
Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You! |
Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen! |
Accommodation Services |
Catering Services |
Customer Service Skills and Alcohol Knowledge |
Tourism Safety |
Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course) |
Svenska för restonomer (Swedish Course) |
English Language Skills in Principles of Responsible Tourism |
English Language Skills in Responsible Communication and Marketing |
Basic Practical Training |
Social Contacts and Customer Service |
Introduction to Hospitality and Tourism Business |
Profitable Tourism Business |
Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You? |
How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen? |
From Idea to Product – Productisation Process |
Value Creation in Tourism Services |
Career Planning and Development 2: Career Planning |
Entrepreneurship |
Team Entrepreneurship |
Team Learner’s ABC |
Developing The Business Academy |
Leadership |
Event Production Projects |
Innovation Projects |
International Projects |
Marketing Projects |
Digital Business and Community Communications |
Financial Management Projects |
Sales Projects |
Media Productions |
Final Camp |
Preliminary Thesis Studies |
In-Depth Practical Training |
Complementary Practical Training |
Thesis Planning |
Thesis Implementation |
Thesis Finalising |
Event Management |
Catering Services |
Russian 1 |
Russian 2 |
Russian 3 |
Russian in the Media |
German 1 |
German 2 |
German 3 |
German in the Media |
I am Writing |
English Refresher |
Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level |
Svensk klinik - Refresh Your Swedish |
First Aid |
Travel Fair |
Bachelor of Hospitality Management, Competences 2022
Code | Name | Credits (cr) |
---|---|---|
PRAS25Y-1 |
Basic Skills of Hospitality Management
(Choose all ) |
65 |
PRAS25Y-11 |
Become a Professional in the Travel and Service Business
(Choose all ) |
14 |
PR10006 | Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch | 5 |
PR10007 | Digi Skills | 4 |
PR10008 | Reporting and Written Communication | 3 |
PR10009 | Career Planning and Development 1: Orientation to Studies | 2 |
PRAS25Y-12 |
Tourism Customer Expertise
(Choose all ) |
10 |
PR10010 | Tourism Consumer Behaviour | 5 |
PR10011 | Service Expertise and Quality in Hospitality Industry | 5 |
PRAS25Y-13 |
Optional Language Studies 1
(Choose one ) |
5 |
PR10040 | Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You! | 5 |
PR10041 | Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen! | 5 |
PRAS25Y-14 |
Basic Skills in Tourism and Services
(Choose all ) |
12 |
PR10012 | Accommodation Services | 2 |
PR10013 | Catering Services | 4 |
PR10014 | Customer Service Skills and Alcohol Knowledge | 4 |
PR10016 | Tourism Safety | 2 |
PRAS25Y |
Professional Language studies
(Choose all ) |
9 |
PR10024 | Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course) | 3 |
PR10031 | Svenska för restonomer (Swedish Course) | 3 |
PR10038 | English Language Skills in Principles of Responsible Tourism | 1 |
PR10039 | English Language Skills in Responsible Communication and Marketing | 2 |
PRAS25Y-15 |
Basic Practical Training
(Choose all ) |
15 |
PR10017 | Basic Practical Training | 15 |
PRAS25Y-2 |
Towards Expertise
(Choose all ) |
29 |
PRAS25Y-21 |
Profitable Service Business
(Choose all ) |
13 |
PR10015 | Social Contacts and Customer Service | 3 |
PR10018 | Introduction to Hospitality and Tourism Business | 5 |
PR10019 | Profitable Tourism Business | 5 |
PRAS25Y-22 |
Optional Language Studies 2
(Choose one ) |
5 |
PR10042 | Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You? | 5 |
PR10043 | How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen? | 5 |
PRAS25Y-23 |
Productisation
(Choose all ) |
11 |
PR10020 | From Idea to Product – Productisation Process | 5 |
PR10021 | Value Creation in Tourism Services | 5 |
PR10025 | Career Planning and Development 2: Career Planning | 1 |
PRAS25Y-6 |
Team Learning and Entrepreneur Skills
(Choose ects: 111 ) |
111 |
KY10010 | Entrepreneurship | 3 - 20 |
KY10011 | Team Entrepreneurship | 3 - 20 |
KY10012 | Team Learner’s ABC | 3 - 20 |
KY10013 | Developing The Business Academy | 3 - 20 |
KY10014 | Leadership | 3 - 20 |
KY10015 | Event Production Projects | 3 - 20 |
KY10016 | Innovation Projects | 3 - 20 |
KY10017 | International Projects | 3 - 20 |
KY10018 | Marketing Projects | 3 - 20 |
KY10019 | Digital Business and Community Communications | 3 - 20 |
KY10020 | Financial Management Projects | 3 - 20 |
KY10021 | Sales Projects | 3 - 20 |
KY10022 | Media Productions | 3 - 20 |
KY10024 | Final Camp | 6 |
KY10025 | Preliminary Thesis Studies | 3 |
PR10033 | In-Depth Practical Training | 14 |
PR10026 | Complementary Practical Training | 14 |
KY10001 | Thesis Planning | 5 |
KY10002 | Thesis Implementation | 5 |
KY10003 | Thesis Finalising | 5 |
PRAS25Y-5 |
Complementary Studies
(Choose 5 ) |
5 |
PRAS25Y-51 |
Profiling Supplementary Studies
(Choose 0 ) |
0 |
PR10036 | Event Management | 10 |
PR10037 | Catering Services | 10 |
PRAS25Y-52 |
Language Path
(Choose 0 ) |
0 |
PRAS25Y-521 |
Optional Language, Russian
(Choose 0 ) |
0 |
KP10006 | Russian 1 | 5 |
KP10032 | Russian 2 | 5 |
KP10007 | Russian 3 | 5 |
KP10008 | Russian in the Media | 3 |
PRAS25Y-522 |
Optional Language, German
(Choose 0 ) |
0 |
KP10009 | German 1 | 5 |
KP10010 | German 2 | 5 |
KP10011 | German 3 | 5 |
KP10012 | German in the Media | 3 |
PRAS25Y-523 |
Optional Language, Spanish
(Choose 0 ) |
0 |
PRAS25Y-524 |
Optional Language, French
(Choose 0 ) |
0 |
PRAS25Y-525 |
Optional Language, Finnish
(Choose 0 ) |
0 |
KP10027 | I am Writing | 5 |
PRAS25Y-526 |
Preparatory Language Studies
(Choose 0 ) |
0 |
KP10028 | English Refresher | 3 |
KP10029 | Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level | 3 |
KP10030 | Svensk klinik - Refresh Your Swedish | 3 |
PRAS25Y-53 |
Preparatory STEM Studies
(Choose 0 ) |
0 |
PRAS25Y-54 |
Other Complementary Studies
(Choose 0 ) |
0 |
SH10070 | First Aid | 1 |
PR10044 | Travel Fair | 1 |