Skip to main content

Hospitality Management (BA), Tourism and Catering, Blended Learning, Fall, 2025, Team Learning and Entrepreneurship Skills: PRAS25Y

Code: PRAS25Y

Degree
Bachelor of Tourism and Catering
Degree title
Restonomi
Credits
210 ects
Duration
3.5 years (210 cr)
Start semester
Autumn 2025
Teaching language
Finnish

Descriptions

OPETUSSUUNNITELMA
Restonomi (AMK), päivätoteutus, Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot

Kareliassa on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella matkailu- ja palveluliiketoimintaa tiimioppimisen keinoin. Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot kokonaisuuden opiskelet suurelta osin Karelian monialaisessa oppimisympäristössä, Y-akatemiassa. Opiskelu restonomiksi Karelian Y-akatemiassa perustuu yhteiseen tekemiseen, tiedon hankintaan ja jakamiseen. Oppimisen ytimessä on käytännön tekeminen, dialogi ja kokemusten arviointi yhdessä. Työelämässä arvostetaan yhteistyökykyä, monipuolista osaamista ja ongelmanratkaisukykyä, juuri näitä taitoja tiimioppiminen kehittää tehokkaasti.

Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen monimuotoryhmän mukana matkailualan ydinosaamisen opintoja ja saat valmiudet kehittyä osaavaksi ammattilaiseksi. Toisena opintovuonna siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Opiskelet Y-akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opiskelijayrittäjätiimeissä opintojesi loppuun saakka.

Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä. Restonomina sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa. Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointisihteeri, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori. Y-akatemiassa voit myös yhdistää opiskelun ja oman yritysidean tai yritystoiminnan kehittämisen omiin opintoihisi.

Opiskelusi on työelämäläheistä. Työharjoitteluilla onkin keskeinen asema opinnoissa. Karelia-ammattikorkeakoulu toimii aktiivisessa yhteistyössä yritys- ja liike-elämän kanssa. Y- akatemian opintojen aikana rakennat verkostojasi ja luot perustaa omalle työurallesi.

Suoritettava tutkinto

Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
Tutkinnon laajuus: 210 op / 3,5 v

Osaamisen kuvaus

Restonomin osaamiseen sisältyy laaja-alainen matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus. Restonomi osaa suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja.

Opintojesi aikana hankit monipuolista osaamista matkailu- ja palveluliiketoiminnasta ja syvennät sitä käytännön projekteilla. Valintojesi mukaan opit tunnistamaan ja kehittämään osaamistasi muun muassa markkinoinnissa, myynnissä, tapahtumien järjestämisessä, liiketaloudessa, yrittäjyydessä sekä johtamisessa. 

Tiimioppimisen tavoite on edistää sekä yksilön että tiimin osaamista ja kehitystä yhteistyön, tiedon jakamisen ja yhteisen ongelmanratkaisun kautta. Tiimissä yhdistyvät erilaiset näkökulmat ja osaaminen, näin saavutetaan monipuolisempia ja innovatiivisempia ratkaisuja.

Suoritettuasi tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot restonomiopinnot:
- osaat toimia monialaisessa tiimissä
- kehityt itsesi ja tiimisi johtajana ja ongelman ratkaisijana
- osaat suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja ja tuotteita ja osaat myydä ja markkinoida palveluja eri kanavissa
- osaat kehittää asiakaskokemusta ja palvelun laatua ammattimaisesti
- ymmärrät tiimioppivan organisaation toimintamallin ja perusperiaatteet
- tunnistat ja kehität keskeisiä työelämän metataitoja ja opit yrittäjämäistä asennetta
- kehität viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi
- osaat toimia verkostoissa ja sinulla on yhteyksiä työelämään ja työnantajiin

Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö

Restonomina tiedät, miten asiakaskokemus muodostuu ja mitä ensiluokkaisen asiakaskokemuksen tuottaminen vaatii. Restonomikoulutuksessa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan palveluja monipuolisesti. Opintojen aikana luot perustan omalle työurallesi.

Opintojen keskeisiä teemoja ovat tiimioppinen, liiketoimintaosaaminen, asiakasymmärrys, palveluiden tuotteistaminen, myynti- ja markkinointiosaaminen ja vastuullinen palvelujen tuotanto. Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Voit suorittaa työharjoittelun Y-akatemiassa tai jossain muussa valitsemassasi organisaatiossa ja tutustua toimialan monipuolisiin työtehtäviin. Aikaisempi tai muualla hankkimasi osaamisesi on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa ja näin mahdollistaa opintojen sujuva eteneminen.

Tiimioppimisen ja yrittäjyystaitojen restonomikoulutuksen laajuus on 210 opintopistettä. Tutkintoon kuuluu 45 opintopistettä työharjoittelua opintojen eri vaiheissa. Kansainväliseen vaihto-opiskeluun on monipuolisia mahdollisuuksia. Tutkintoon sisältyy 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opintojen aikana opiskelet myös kieli- ja viestintäopintoja. Opintojen ensimmäisen vuoden aikana hankit matkailupalveluliiketoiminnassa keskeiset pätevyydet; turvallisuus-, anniskelu- ja hygieniapassit.

Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutuksen monimuotoryhmän mukana matkailu- ja palveluliiketoiminnan ydinosaamisen opintoja. Perehdyt toimialaan ja saat valmiuksia kehittyä osaavaksi restonomiksi. Toisen opintovuoden puolessa välissä siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Y-akatemiassa opiskelet akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opintojesi loppuun saakka ja valmistut matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomiksi (AMK).

Työelämäläheinen oppiminen

Karelia-ammattikorkeakoulun monialainen tiimioppimisympäristö mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri toimijoiden kanssa. Toimit yritysten rajapinnassa ja luot verkostoja alueen yrityksiin. Karelia-ammattikorkeakoulu tekee aktiivista yhteistyötä yritysten, organisaatioiden ja eri sidosryhmien kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetaan tutkimus- ja kehittämistoimintaa, johon voit osallistua opintojesi aikana.

Hyödynnät Karelian kumppanuuksia työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksien löytämisessä sekä kansainvälisessä harjoittelija- ja opiskelijavaihdossa. Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Harjoitteluissa sinulla mahdollisuus tutustua monipuolisesti toimialan erilaisiin työtehtäviin.

Kareliasta valmistuneet opiskelijat (alumnit) pitävät yhteyttä ammattikorkeakouluun Karelian alumniverkostossa. Alumnit jakavat kokemuksiaan ja omia uratarinoitaan opiskelijoiden kanssa, ja ovat tiivisti mukana asiantuntijoina Karelian kehittämistoiminnassa.

Pedagogiset valinnat

Y-akatemiassa oppiminen tapahtuu tiimeissä. Tiimioppiminen korostaa vuorovaikutusta, yhteisvastuuta ja reflektointia, mikä edistää sekä yksilön että ryhmän oppimista. Tiimioppimisen perustana toimivat avoimuus ja suoran puheen kulttuuri, jotka yhdessä rakentavat luottamusta. Tiimioppimisen mallissa huomioidaan jokaisen opiskelijan oma tapa oppia, jokaisen opiskelijan polku muovautuu omanlaisekseen.

Opintojesi aikana voit vahvistaa matkailu- ja palveluliiketoiminnan asiantuntemustasi valinnaisilla opinnoilla esimerkiksi Karelian yhteisistä opinnoista tai muiden korkeakoulujen opintoja Ristiinopiskelun tarjonnasta.

Opinnäytetyössä kehität valmiuksiasi soveltaa tietoa, kriittistä ajattelua ja opinnoissa hankittua osaamista käytännössä. Opinnäytetyö on 15 opintopisteen laajuinen itsenäinen suoritus, jossa sinulla on mahdollisuus keskittyä sinua erityisesti kiinnostavaan aiheeseen. Opinnäytetyön tekemisessä vahvistat omaa asiantuntijuuttasi, kehität omaa ajatteluasi sekä viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi. Opinnäytetyönä voit tehdä esimerkiksi erilaisia tutkimus-, suunnittelu-, valmistus- ja kehittämistehtäviä. Tutkimus- ja kehittämistoiminnan perustana ovat työelämän tai ammattikorkeakoulun tarpeet.

Opintojen joustava toteuttaminen

Karelia-ammattikorkeakoulussa opiskelijalla on mahdollista hyväksilukea aiemmin tai opintojen aikana muualla hankittua osaamista osaksi tutkintoa. Saat tukea ja ohjausta koko opintojesi ajan opettajatuutorilta, opinto-ohjaajalta ja opettajilta. Opintojen alussa laadit henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, joka ohjaa opintojasi ja jota päivität vuosittain.

Voit valita täydentävän osaamisen opintoihin myös verkko-opintoja sekä muiden ammattikorkeakoulujen opintoja valtakunnallisen opintotarjonnan kautta.

Kansainvälistyminen

Y-akatemiaopintojen kansainvälisyys kehittää ammatillista osaamistasi, vahvistaa kieli- ja viestintätaitojasi sekä tukee kykyäsi toimia erilaisten ihmisten kanssa. Samalla tutustut uusiin ihmisiin ja vahvistat verkostojasi.

Y-Akatemiassa voit liittyä opiskelijoiden muodostamaan kansainväliseen toimikuntaan, jossa työskennellään englannin kielellä. Toimikunnassa kehitetään yhteistyötä muiden maiden akatemioiden kanssa ja koordinoidaan kansainvälisiä vierailuja Y-akatemiassa.

Voit hakeutua opiskelijavaihtoon juuri sinua kiinnostavaan kumppanikorkeakouluun eri puolille maailmaa ja/tai tehdä osan harjoitteluistasi ulkomailla. Myös lyhyemmät vaihdot yhteisen projektityöskentelyn kautta ovat akatemiassa mahdollisia.

Myös kotimaassa voit kansainvälistyä. Y-akatemian kansainvälisessä toimikunnassa kartutat kielitaitoasi, pääset kurkistamaan sinulle uuteen kulttuuriin. Lisäksi Karelia-ammattikorkeakoulussa yhteisesti tarjottavat kansainväliset opinnot antavat hyvän mahdollisuuden kehittää työelämässä tarvittavia taitoja.

Osaamisen arviointi

Ennen opiskelua Y-akatemiassa osaamisesi arviointi toteutuu eri muodoissa opetus- ja ohjaustilanteissa, tenteissä sekä erilaisten oppimistehtävien ja raporttien perusteella. Arvioinnissa hyödynnetään opiskelijoiden itsearviointia sekä opiskelutoverien vertaisarviointia ja -palautetta. Arvioinnissa hyödynnetään myös työelämäyhteistyössä tehdyissä projekteissa työelämäpalautetta. Arvioinnin ja saamasi palautteen avulla voit seurata osaamisesi kehittymistä ja asettaa uusia tavoitteita opiskelulle ja oppimiselle. Kareliassa on käytössä yhteiset arvioinnin perusteet, mutta tarkemmat arviointiperusteet on määritetty opintojaksojen kuvauksissa.

Y-akatemiassa osaamisen arviointi perustuu jatkuvan osaamisen näyttöihin sekä opintoteemojen lopussa laadittavan reflektioesseen itsearviointiin sekä valmentajan antamaan arvosanaan opintoteemasta.

Uramahdollisuudet ja uraohjaus

Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä.

Sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa. Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointisihteeri, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori ja matkailualan yrittäjä. Kareliasta saat valmiuksia työskennellä matkailu- ja palvelualan asiantuntija-, kehittämis-, esihenkilö- ja muissa vastuullisissa tehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Opintojen aikana saat tukea ja ohjausta oman uran suunnitteluun opinto-ohjaajaltasi, opettajatuutoriltasi ja opettajiltasi sekä Y-akatemiassa tiimivalmentajilta. Opintojesi aikana sinulla on myös mahdollista saada tukea oman uran suunnitteluun ohjauskeskusteluissa ja tehostetussa uraohjauksessa opintojen loppuvaiheessa.

Jatko- opintomahdollisuudet: Voit hakeutua suorittamaan ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kaksi vuotta alan työkokemusta restonomi (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen. Kareliassa sinulle sopiva vaihtoehto on johtaminen ja liiketoimintaosaaminen YAMK. Voit myös hakeutua sopiviin yliopiston maisteriohjelmiin. Kareliassa sinua tuetaan urasuunnittelussasi koko opintojen ajan.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Autumn 2025 Spring 2026 Autumn 2026 Spring 2027 Autumn 2027 Spring 2028 Autumn 2028 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2025 4. / 2026 5. / 2026 6. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2026 4. / 2027 5. / 2027 6. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2027 4. / 2028 5. / 2028 6. / 2028 1. / 2028 2. / 2028 3. / 2028
PRAS25Y-1
Basic Skills of Hospitality Management

(Choose all )

65
PRAS25Y-11
Become a Professional in the Travel and Service Business

(Choose all )

14
PR10006 Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch 5 5 5 2.5 2.5
PR10007 Digi Skills 4 4 4 2 2
PR10008 Reporting and Written Communication 3 3 3 1.5 1.5
PR10009 Career Planning and Development 1: Orientation to Studies 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
PRAS25Y-12
Tourism Customer Expertise

(Choose all )

10
PR10010 Tourism Consumer Behaviour 5 5 5 2.5 2.5
PR10011 Service Expertise and Quality in Hospitality Industry 5 5 5 2.5 2.5
PRAS25Y-13
Optional Language Studies 1

(Choose one )

5
PR10040 Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You! 5 5 5 2.5 2.5
PR10041 Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen! 5 5 5 2.5 2.5
PRAS25Y-14
Basic Skills in Tourism and Services

(Choose all )

12
PR10012 Accommodation Services 2 2 2 1 1
PR10013 Catering Services 4 4 4 2 2
PR10014 Customer Service Skills and Alcohol Knowledge 4 4 4 2 2
PR10016 Tourism Safety 2 2 2 1 1
PRAS25Y
Professional Language studies

(Choose all )

9
PR10024 Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course) 3 3 3 1 1 1
PR10031 Svenska för restonomer (Swedish Course) 3 3 3 1.5 1.5
PR10038 English Language Skills in Principles of Responsible Tourism 1 1 1 0.5 0.5
PR10039 English Language Skills in Responsible Communication and Marketing 2 2 2 1 1
PRAS25Y-15
Basic Practical Training

(Choose all )

15
PR10017 Basic Practical Training 15 15 15 7.5 7.5
PRAS25Y-2
Towards Expertise

(Choose all )

29
PRAS25Y-21
Profitable Service Business

(Choose all )

13
PR10015 Social Contacts and Customer Service 3 3 3 1.5 1.5
PR10018 Introduction to Hospitality and Tourism Business 5 5 5 2.5 2.5
PR10019 Profitable Tourism Business 5 5 5 2.5 2.5
PRAS25Y-22
Optional Language Studies 2

(Choose one )

5
PR10042 Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You? 5 5 5 2.5 2.5
PR10043 How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen? 5 5 5 2.5 2.5
PRAS25Y-23
Productisation

(Choose all )

11
PR10020 From Idea to Product – Productisation Process 5 5 5 2.5 2.5
PR10021 Value Creation in Tourism Services 5 5 5 2.5 2.5
PR10025 Career Planning and Development 2: Career Planning 1 1 1 0.5 0.5
PRAS25Y-6
Team Learning and Entrepreneur Skills

(Choose ects: 111)

111
KY10010 Entrepreneurship 3 - 20
KY10011 Team Entrepreneurship 3 - 20
KY10012 Team Learner’s ABC 3 - 20
KY10013 Developing The Business Academy 3 - 20
KY10014 Leadership 3 - 20
KY10015 Event Production Projects 3 - 20
KY10016 Innovation Projects 3 - 20
KY10017 International Projects 3 - 20
KY10018 Marketing Projects 3 - 20
KY10019 Digital Business and Community Communications 3 - 20
KY10020 Financial Management Projects 3 - 20
KY10021 Sales Projects 3 - 20
KY10022 Media Productions 3 - 20
KY10024 Final Camp 6
KY10025 Preliminary Thesis Studies 3
PR10033 In-Depth Practical Training 14
PR10026 Complementary Practical Training 14 14 14 7 7
KY10001 Thesis Planning 5 5 5 2.5 2.5
KY10002 Thesis Implementation 5 5 5 2.5 2.5
KY10003 Thesis Finalising 5 5 5 2.5 2.5
PRAS25Y-5
Complementary Studies

(Choose 5)

5
PRAS25Y-51
Profiling Supplementary Studies

(Choose 0)

0
PR10036 Event Management 10
PR10037 Catering Services 10
PRAS25Y-52
Language Path

(Choose 0)

0
PRAS25Y-521
Optional Language, Russian

(Choose 0)

0
KP10006 Russian 1 5
KP10032 Russian 2 5
KP10007 Russian 3 5
KP10008 Russian in the Media 3
PRAS25Y-522
Optional Language, German

(Choose 0)

0
KP10009 German 1 5
KP10010 German 2 5
KP10011 German 3 5
KP10012 German in the Media 3
PRAS25Y-523
Optional Language, Spanish

(Choose 0)

0
PRAS25Y-524
Optional Language, French

(Choose 0)

0
PRAS25Y-525
Optional Language, Finnish

(Choose 0)

0
KP10027 I am Writing  5
PRAS25Y-526
Preparatory Language Studies

(Choose 0)

0
KP10028 English Refresher 3
KP10029 Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level 3
KP10030 Svensk klinik - Refresh Your Swedish 3
PRAS25Y-53
Preparatory STEM Studies

(Choose 0)

0
PRAS25Y-54
Other Complementary Studies

(Choose 0)

0
SH10070 First Aid 1 1 1 0.5 0.5
PR10044 Travel Fair 1
Total 210 72 41 11 10 33 39 24 17 3 8 10 0 16.5 16.5 19.5 19.5 0 0 12 12 8 8 1 0 1.5 1.5 4 4 0 0 5 5

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Shared competences of UAS Bachelor's degrees 2022

In Finnish universities of applied sciences, the competences of degrees have been defined as programme-specific competences and shared competences. Competences refer to extensive competence modules, which are combinations of individual knowledge, skills and attitudes. Programme-specific competences form the basis of a student's professional expertise. Shared competences are common competence areas for different programmes and degrees, and they create the foundation for operating in a workplace, cooperation and the development of expertise.

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

Not grouped
Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch
Digi Skills
Reporting and Written Communication
Career Planning and Development 1: Orientation to Studies
Tourism Consumer Behaviour
Service Expertise and Quality in Hospitality Industry
Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You!
Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen!
Accommodation Services
Catering Services
Customer Service Skills and Alcohol Knowledge
Tourism Safety
Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course)
Svenska för restonomer (Swedish Course)
English Language Skills in Principles of Responsible Tourism
English Language Skills in Responsible Communication and Marketing
Basic Practical Training
Social Contacts and Customer Service
Introduction to Hospitality and Tourism Business
Profitable Tourism Business
Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You?
How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen?
From Idea to Product – Productisation Process
Value Creation in Tourism Services
Career Planning and Development 2: Career Planning
Entrepreneurship
Team Entrepreneurship
Team Learner’s ABC
Developing The Business Academy
Leadership
Event Production Projects
Innovation Projects
International Projects
Marketing Projects
Digital Business and Community Communications
Financial Management Projects
Sales Projects
Media Productions
Final Camp
Preliminary Thesis Studies
In-Depth Practical Training
Complementary Practical Training
Thesis Planning
Thesis Implementation
Thesis Finalising
Event Management
Catering Services
Russian 1
Russian 2
Russian 3
Russian in the Media
German 1
German 2
German 3
German in the Media
I am Writing 
English Refresher
Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level
Svensk klinik - Refresh Your Swedish
First Aid
Travel Fair

Bachelor of Hospitality Management, Competences 2022

D. Verkosto-osaaminen

Valmistuva opiskelija osaa arvioida verkostossa toimimisen hyötyä liiketoiminnalle:

- osaa koota omaa toimintaa tukevan verkoston
- toimia kehittämisprojekteissa eri rooleissa
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

No attached course units

D. Verkosto-osaaminen

Valmistuva opiskelija osaa arvioida verkostossa toimimisen hyötyä liiketoiminnalle:

- osaa koota omaa toimintaa tukevan verkoston
- toimia kehittämisprojekteissa eri rooleissa
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

No attached course units

D. Verkosto-osaaminen

Valmistuva opiskelija osaa arvioida verkostossa toimimisen hyötyä liiketoiminnalle:

- osaa koota omaa toimintaa tukevan verkoston
- toimia kehittämisprojekteissa eri rooleissa
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

No attached course units

D. Verkosto-osaaminen

Valmistuva opiskelija osaa arvioida verkostossa toimimisen hyötyä liiketoiminnalle:

- osaa koota omaa toimintaa tukevan verkoston
- toimia kehittämisprojekteissa eri rooleissa
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

No attached course units

Not grouped
Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch
Digi Skills
Reporting and Written Communication
Career Planning and Development 1: Orientation to Studies
Tourism Consumer Behaviour
Service Expertise and Quality in Hospitality Industry
Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You!
Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen!
Accommodation Services
Catering Services
Customer Service Skills and Alcohol Knowledge
Tourism Safety
Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course)
Svenska för restonomer (Swedish Course)
English Language Skills in Principles of Responsible Tourism
English Language Skills in Responsible Communication and Marketing
Basic Practical Training
Social Contacts and Customer Service
Introduction to Hospitality and Tourism Business
Profitable Tourism Business
Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You?
How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen?
From Idea to Product – Productisation Process
Value Creation in Tourism Services
Career Planning and Development 2: Career Planning
Entrepreneurship
Team Entrepreneurship
Team Learner’s ABC
Developing The Business Academy
Leadership
Event Production Projects
Innovation Projects
International Projects
Marketing Projects
Digital Business and Community Communications
Financial Management Projects
Sales Projects
Media Productions
Final Camp
Preliminary Thesis Studies
In-Depth Practical Training
Complementary Practical Training
Thesis Planning
Thesis Implementation
Thesis Finalising
Event Management
Catering Services
Russian 1
Russian 2
Russian 3
Russian in the Media
German 1
German 2
German 3
German in the Media
I am Writing 
English Refresher
Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level
Svensk klinik - Refresh Your Swedish
First Aid
Travel Fair

Code Name Credits (cr)
PRAS25Y-1
Basic Skills of Hospitality Management

(Choose all )

65
PRAS25Y-11
Become a Professional in the Travel and Service Business

(Choose all )

14
PR10006 Operational Environment of the Tourism and Hospitality Branch 5
PR10007 Digi Skills 4
PR10008 Reporting and Written Communication 3
PR10009 Career Planning and Development 1: Orientation to Studies 2
PRAS25Y-12
Tourism Customer Expertise

(Choose all )

10
PR10010 Tourism Consumer Behaviour 5
PR10011 Service Expertise and Quality in Hospitality Industry 5
PRAS25Y-13
Optional Language Studies 1

(Choose one )

5
PR10040 Russian for Beginners: Othsen prijatno! Nice to Meet You! 5
PR10041 Nice to Meet You! Freut mich, Sie kennenzulernen! 5
PRAS25Y-14
Basic Skills in Tourism and Services

(Choose all )

12
PR10012 Accommodation Services 2
PR10013 Catering Services 4
PR10014 Customer Service Skills and Alcohol Knowledge 4
PR10016 Tourism Safety 2
PRAS25Y
Professional Language studies

(Choose all )

9
PR10024 Sociala kontakter för restonomer (Swedish Course) 3
PR10031 Svenska för restonomer (Swedish Course) 3
PR10038 English Language Skills in Principles of Responsible Tourism 1
PR10039 English Language Skills in Responsible Communication and Marketing 2
PRAS25Y-15
Basic Practical Training

(Choose all )

15
PR10017 Basic Practical Training 15
PRAS25Y-2
Towards Expertise

(Choose all )

29
PRAS25Y-21
Profitable Service Business

(Choose all )

13
PR10015 Social Contacts and Customer Service 3
PR10018 Introduction to Hospitality and Tourism Business 5
PR10019 Profitable Tourism Business 5
PRAS25Y-22
Optional Language Studies 2

(Choose one )

5
PR10042 Russian for Customer Service: Slushaju Vas! How May I Help You? 5
PR10043 How May I Help You? Wie Kann Ihnen Helfen? 5
PRAS25Y-23
Productisation

(Choose all )

11
PR10020 From Idea to Product – Productisation Process 5
PR10021 Value Creation in Tourism Services 5
PR10025 Career Planning and Development 2: Career Planning 1
PRAS25Y-6
Team Learning and Entrepreneur Skills

(Choose ects: 111 )

111
KY10010 Entrepreneurship 3 - 20
KY10011 Team Entrepreneurship 3 - 20
KY10012 Team Learner’s ABC 3 - 20
KY10013 Developing The Business Academy 3 - 20
KY10014 Leadership 3 - 20
KY10015 Event Production Projects 3 - 20
KY10016 Innovation Projects 3 - 20
KY10017 International Projects 3 - 20
KY10018 Marketing Projects 3 - 20
KY10019 Digital Business and Community Communications 3 - 20
KY10020 Financial Management Projects 3 - 20
KY10021 Sales Projects 3 - 20
KY10022 Media Productions 3 - 20
KY10024 Final Camp 6
KY10025 Preliminary Thesis Studies 3
PR10033 In-Depth Practical Training 14
PR10026 Complementary Practical Training 14
KY10001 Thesis Planning 5
KY10002 Thesis Implementation 5
KY10003 Thesis Finalising 5
PRAS25Y-5
Complementary Studies

(Choose 5 )

5
PRAS25Y-51
Profiling Supplementary Studies

(Choose 0 )

0
PR10036 Event Management 10
PR10037 Catering Services 10
PRAS25Y-52
Language Path

(Choose 0 )

0
PRAS25Y-521
Optional Language, Russian

(Choose 0 )

0
KP10006 Russian 1 5
KP10032 Russian 2 5
KP10007 Russian 3 5
KP10008 Russian in the Media 3
PRAS25Y-522
Optional Language, German

(Choose 0 )

0
KP10009 German 1 5
KP10010 German 2 5
KP10011 German 3 5
KP10012 German in the Media 3
PRAS25Y-523
Optional Language, Spanish

(Choose 0 )

0
PRAS25Y-524
Optional Language, French

(Choose 0 )

0
PRAS25Y-525
Optional Language, Finnish

(Choose 0 )

0
KP10027 I am Writing  5
PRAS25Y-526
Preparatory Language Studies

(Choose 0 )

0
KP10028 English Refresher 3
KP10029 Boost Your English Skills! Preparatory Course on A2 level 3
KP10030 Svensk klinik - Refresh Your Swedish 3
PRAS25Y-53
Preparatory STEM Studies

(Choose 0 )

0
PRAS25Y-54
Other Complementary Studies

(Choose 0 )

0
SH10070 First Aid 1
PR10044 Travel Fair 1
Go back to top of page