Skip to main content

Media (BA), Full-time Studies, Fall, 2025, Team Learning and Entrepreneurship Skills: HMNS25Y

Code: HMNS25Y

Degree title
Media Designer
Credits
240 ects
Duration
4 years (240 cr)
Start semester
Autumn 2025
Teaching language
Finnish

Descriptions

OPETUSSUUNNITELMA
Medianomi (AMK), päivätoteutus, Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot

Opiskelu medianomiksi Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot -kokonaisuudessa tapahtuu pääosin Karelian Y-akatemiassa ja perustuu yhteiseen tekemiseen, tiedon hankintaan ja jakamiseen. Oppimisen ytimessä on käytännön tekeminen, dialogi ja kokemusten arviointi yhdessä. Työelämässä arvostetaan yhteistyökykyä, monipuolista osaamista ja ongelmanratkaisukykyä, juuri näitä taitoja tiimioppiminen kehittää tehokkaasti.

Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet media-alan koulutuksen päiväryhmän mukana ydinosaamisen opintoja. Koulutus keskittyy digitaalisen viestinnän tuoreimpaan ammatilliseen tietoon ja mediaviestinnän nykyaikaisiin käytäntöihin sisällöntuotannossa. Saat valmiudet kehittyä osaavaksi median ja viestinnän ammattilaiseksi. Toisena opintovuonna siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Opiskelet Y- akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opiskelijayrittäjätiimeissä opintojesi loppuun saakka. 

Medianomina työllistyt yrittäjäksi tai erilaisiin media-alan työtehtäviin yrityksissä ja organisaatioissa. Y-akatemiassa voit myös yhdistää opiskelun ja oman yritysidean tai yritystoiminnan kehittämisen omiin opintoihisi. 

Opiskelusi on työelämäläheistä. Karelia-ammattikorkeakoulu toimii aktiivisessa yhteistyössä yritys- ja liike-elämän kanssa. Y- akatemian opintojen aikana rakennat verkostojasi ja luot perustaa omalle työurallesi. 

Suoritettava tutkinto

Tutkintonimike Medianomi (AMK)
Tutkinnon laajuus 240 op / 4 v

Osaamisen kuvaus

Opintojesi aikana hankit media-alan laaja-alaista ja monipuolista ydinosaamista sekä syvennät sitä käytännön projekteilla. Y-akatemiasta valmistuneena medianomina sinulla on osaamista muun muassa markkinoinnin, yrittäjyyden, digitaalisen viestinnän ja sosiaalisen median sekä verkkomedian alueilta.

Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemiassa opit valintojesi mukaan tunnistamaan ja kehittämään osaamistasi muun muassa liiketaloudessa, yrittäjyydessä, markkinoinnissa, myynnissä, taloudessa sekä johtamisessa.

Suoritettuasi median tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot kokonaisuuden:

• Tunnet laaja-alaisesti yrittäjyyden toimintaympäristön
• osaat toimia monialaisessa tiimissä
• kehityt itsesi ja tiimisi johtajana
• osaat suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja ja tuotteita
• ymmärrät tiimioppivan organisaation toimintamallin ja perusperiaatteet ja osaat myydä ja markkinoida palveluja eri kanavissa
• osaat toimia verkostoissa ja sinulla on paljon yhteyksiä työelämään ja työnantajiin
• osaat toimia kansainvälisissä verkostoissa ja ymmärrät globaalin yhteistyön merkityksen yritystoiminnassa
• kehität esiintymis- ja myyntitaitojasi.

Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö

Opintojen keskeisiä teemoja ovat liiketalous, yrittäjyys, tiimioppiminen, johtaminen, mediaosaaminen, kansainvälisyys, myyntiosaaminen ja markkinointi. Teet omassa yrityksessä monipuolisia asiakasprojekteja asiakkaille. Työskentelet projekteissa asiakasrajapinnassa erilaisissa rooleissa ja näin asiakasymmärrys, mediaosaaminen, palveluiden tuotteistaminen, myynti- ja markkinointiosaaminen tulevat tutuiksi.

Opintojesi aikana:
• Kehität esiintymis- ja asiakaspalvelutaitojasi
• Kehität itsejohtamisen ja tiimijohtamisen taitoja
• Tunnistat ja kehität keskeisiä työelämän metataitoja
• Kehität yrittäjämäistä asennetta
• Kehität viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi sekä digiosaamistasi
• Kehityt ongelmanratkaisijana

Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Voit suorittaa työharjoittelun omassa yrityksessäsi Y-akatemiassa tai jossain muussa valitsemassasi organisaatiossa. Aikaisempi tai muualla hankkimasi osaamisesi on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.

Tiimioppimisen ja yrittäjyystaidot medianomitutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Tutkintoon kuuluu 30 opintopisteen harjoittelu ja vaihto-opiskeluun on monipuolisia mahdollisuuksia. Tutkintoon sisältyy 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opintojen aikana opiskelet myös kieli- ja viestintäopintoja.

Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelet median koulutuksen päiväryhmän mukana median koulutuksen ydinosaamisen opintoja 90 opintopistettä ja perehdyt median toimialaan sekä saat opinnoissasi valmiuksia kehittyä osaavaksi medianomiksi. Toisen opintovuoden puolessa välissä siirryt opiskelemaan Y-akatemian monialaiseen oppimisympäristöön. Y-akatemiassa opiskelet akatemian opetussuunnitelman mukaisesti opintojesi loppuun saakka ja valmistut medianomiksi.

Työelämäläheinen oppiminen

Karelia-ammattikorkeakoulun monialainen tiimioppimisympäristö mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri toimijoiden kanssa. Oman yrityksesi toiminta linkittyy vahvasti alueen muiden toimijoiden tekemiseen. Toimit jatkuvasti yritysten rajapinnassa ja luot vahvoja verkostoja yrittäjyyttä tukeviin organisaatioihin ja muihin alueen yrityksiin.
Karelia-ammattikorkeakoulu tekee aktiivista yhteistyötä yritysten, organisaatioiden ja eri sidosryhmien kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetaan tutkimus- ja kehittämistoimintaa, johon voit osallistua opintojesi aikana.

Hyödynnät Karelian kumppanuuksia työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksien löytämisessä sekä kansainvälisessä harjoittelija- ja opiskelijavaihdossa.

Kareliasta valmistuneet opiskelijat (alumnit) pitävät yhteyttä ammattikorkeakouluun Karelian alumniverkostossa. Alumnit jakavat kokemuksiaan ja omia uratarinoitaan opiskelijoiden kanssa, ja ovat tiivisti mukana asiantuntijoina Karelian kehittämistoiminnassa.

Pedagogiset valinnat

Y-akatemiassa oppiminen tapahtuu tiimeissä. Tiimioppimisen perustana toimivat avoimuus, vuorovaikutus, ja suoran puheen kulttuuri, jotka yhdessä rakentavat luottamusta. Tiimioppimisen mallissa huomioidaan jokaisen opiskelijan oma tapa oppia, minkä takia jokaisen opiskelijan polku muovautuu omanlaisekseen.

Opintojen kolmantena lukukautena teet opinnäytetyön. Opintojesi aikana voit vahvistaa liiketalouden asiantuntemustasi valinnaisilla opinnoilla esimerkiksi Karelian yhteisistä opinnoista tai valitsemalla muiden korkeakoulujen opintoja.

Opintojen joustava toteuttaminen

Saat tukea ja ohjausta koko opintojesi ajan omalta valmentajaltasi, opettajatuutorilta, opinto-ohjaajalta ja opettajilta. Opintojen alussa laadit henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, joka ohjaa opintojasi ja jota päivität vuosittain. Toisen opiskeluvuoden syksyllä teet valinnan täydentävän osaamisen opinnoista, joiden avulla profiloit osaamistasi. Voit valita täydentävän osaamisen opintoihin myös verkko-opintoja sekä muiden ammattikorkeakoulujen opintoja valtakunnallisen opintotarjonnan kautta.

Sinulla on mahdollisuus nopeuttaa opintojasi hyödyntämällä aiemmin hankkimaasi tutkintoon soveltuvaa osaamistasi ja suorittaa opintoja osaamisen näyttöinä.

Kansainvälistyminen

Y-akatemiaopintojen kansainvälisyys kehittää ammatillista osaamistasi, vahvistaa kieli- ja viestintätaitojasi sekä tukee kykyäsi toimia erilaisten ihmisten kanssa. Samalla tutustut uusiin ihmisiin ja vahvistat verkostojasi.

Y-Akatemiassa voit liittyä opiskelijoiden muodostamaan kansainväliseen toimikuntaan, jossa työskennellään englannin kielellä. Toimikunnassa kehitetään yhteistyötä muiden maiden akatemioiden kanssa ja koordinoidaan kansainvälisiä vierailuja Y-akatemiassa.

Voit hakeutua opiskelijavaihtoon juuri sinua kiinnostavaan kumppanikorkeakouluun eri puolille maailmaa ja/tai tehdä osan harjoitteluistasi ulkomailla. Myös lyhyemmät vaihdot yhteisen projektityöskentelyn kautta ovat akatemiassa mahdollisia.

Myös kotimaassa voit kansainvälistyä. Y-akatemian kansainvälisessä toimikunnassa kartutat kielitaitoasi, pääset kurkistamaan sinulle uuteen kulttuuriin. Lisäksi Karelia-ammattikorkeakoulussa yhteisesti tarjottavat kansainväliset opinnot antavat hyvän mahdollisuuden kehittää työelämässä tarvittavia taitoja.

Osaamisen arviointi

Osaamisesi arviointi toteutuu eri muodoissa opetus- ja ohjaustilanteissa, tenteissä sekä erilaisten oppimistehtävien ja raporttien perusteella. Arvioinnissa hyödynnetään opiskelijoiden itsearviointia sekä opiskelutoverien vertaisarviointia ja -palautetta. Arvioinnissa hyödynnetään myös työelämäyhteistyössä tehdyissä projekteissa työelämäpalautetta. Arvioinnin ja saamasi palautteen avulla voit seurata osaamisesi kehittymistä ja asettaa uusia tavoitteita opiskelulle ja oppimiselle. Kareliassa on käytössä yhteiset arvioinnin perusteet, mutta tarkemmat arviointiperusteet on määritetty opintojaksojen kuvauksissa.

Y-akatemiassa osaamisen arviointi perustuu jatkuvan osaamisen näyttöihin sekä opintoteemojen lopussa laadittavan reflektioesseen itsearviointiin sekä valmentajan antamaan arvosanaan opintoteemasta.

Uramahdollisuudet ja uraohjaus

Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemiasta valmistuvana medianomina sinulla on erinomaiset valmiudet mediasisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja tuottamiseen mediatuotantojen eri osa-alueilla. Saat myös monipuolisia valmiuksia luovien alojen yrittäjänä toimimiseen. Hallitset erilaisia tiedonhankinnan ja sisältöaineistojen käsittelyn menetelmiä, media-alan tekijänoikeus- ja sopimuskäytäntöjä sekä mediatuotantojen työvälineohjelmistojen ja laiteympäristöjen ammattimaisen käytön. Lisäksi hankit monipuoliset kieli- ja viestintätaidot, joilla syvennät ammatillisuuttasi.

Media-alan moniosaajien kansainvälisiä ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi Communication Designer, Content Manager, Digital Marketing Specialist, Journalist, Media Designer, Motion Graphic Designer, UI/UX Designer, Video Content Specialist, Video Creator ja Visual Content Creator.

Opintojen aikana saat tukea ja ohjausta oman uran suunnitteluun opinto-ohjaajaltasi, opettajatuutoriltasi ja opettajiltasi sekä Y-akatemiassa tiimivalmentajilta. Opintojesi aikana sinulla on myös mahdollista saada tukea oman uran suunnitteluun ohjauskeskusteluissa ja tehostetussa uraohjauksessa opintojen loppuvaiheessa.

Työelämän muutokset ja oma urakehitys edellyttävät jatkuvaa oppimista tutkinnon suorittamisen jälkeen. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työn yhteydessä, mutta sitä voi tehostaa kouluttautumisen avulla. Voit täydentää omaa osaamista avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävällä koulutuksella. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen avaa sinulle mahdollisuuksia esimerkiksi esimiestehtäviin, vaativiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin tai opettajaksi. Opettajatuutori ja opinto-ohjaaja tukevat sinua urasuunnittelussasi koko opintojen ajan.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Autumn 2025 Spring 2026 Autumn 2026 Spring 2027 Autumn 2027 Spring 2028 Autumn 2028 Spring 2029 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2025 4. / 2026 5. / 2026 6. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2026 4. / 2027 5. / 2027 6. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2027 4. / 2028 5. / 2028 6. / 2028 1. / 2028 2. / 2028 3. / 2028 4. / 2029 5. / 2029 6. / 2029
HMNS25Y-1
Curious Learner

(Choose all )

60
HMNS25Y-11
Learning Media Industry

(Choose all )

17
HM10009 Media Culture 5 5 5 2.5 2.5
HM10026 Digital Environments 3 3 3 1.5 1.5
HM10027 Web Design 5 5 5 2.5 2.5
HM10028 Career Planning and Development 1 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
HM10032 Social Contacts 2 2 2 1 1
HMNS25Y-12
The World of Image and Sound

(Choose all )

15
HM10033 Videography and Editing 5 5 5 2.5 2.5
HM10034 Audio Production 5 5 5 2.5 2.5
HM10035 Photography and Image Processing 5 5 5 2.5 2.5
HMNS25Y-13
Creative Culture

(Choose all )

15
HM10036 Media History 5 5 5 2.5 2.5
HM10037 Methods for Improving Creativity 3 3 3 1.5 1.5
HM10038 Copyrights 2 2 2 1 1
HM10039 Graphic Design 5 5 5 2.5 2.5
HMNS25Y-14
Language and Narrative

(Choose all )

13
HM10040 Oral and Written Communication 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
HM10041 Script Writing 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
HM10029 Sociala kontakter (Swedish Course) 3 3 3 1.5 1.5
HMNS25Y-2
Multidisciplinary Maker

(Choose all )

34
HMNS25Y-21
Innovation and Planning

(Choose all )

20
HM10042 Analysis of Media Contents 5 5 5 2.5 2.5
HM10043 Designing Media Projects 5 5 5 2.5 2.5
HM10044 Animation 5 5 5 2.5 2.5
Optional Studies

(Choose one )

5
HM10045 Game Design Environments 5 5 5 2.5 2.5
HM10030 Audio Visual Tools, Video 5 5 5 2.5 2.5
HM10031 Audio Visual Tools, Audio 5 5 5 2.5 2.5
HMNS25Y-22
Leadership and Production

(Choose all )

11
HM10046 Managing Media Productions 3 3 3 1.5 1.5
HM10047 Producing 5 5 5 2.5 2.5
HM10056 Career Planning and Development 2 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3
HM10049 Svenska för mediebranschen (Swedish Course) 2 2 2 1 1
HMNS25Y-23
Professional Language Studies

(Choose all )

3
HM10050 English for Media Industries 3 3 3 1.5 1.5
HMNS25Y-4
Team Learning and Entrepreneur Skills

(Choose ects: 141)

141
KY10010 Entrepreneurship 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10011 Team Entrepreneurship 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10012 Team Learner’s ABC 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10013 Developing The Business Academy 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10014 Leadership 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10015 Event Production Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10016 Innovation Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10017 International Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10018 Marketing Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10019 Digital Business and Community Communications 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10020 Financial Management Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10021 Sales Projects 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10022 Media Productions 3 - 20 4.3 8.6 7.1 4.3 4.3 4.3 4.3 2.9 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4 1.4
KY10024 Final Camp 6 1.3 2.6 2.1 1.3 1.3 1.3 1.3 0.9 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4
KY10025 Preliminary Thesis Studies 3 0.6 1.3 1.1 0.6 0.6 0.6 0.6 0.4 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
KY10027 Practical Training 30 6.4 12.9 10.7 6.4 6.4 6.4 6.4 4.3 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1 2.1
KY10001 Thesis Planning 5 5 5 2.5 2.5
KY10002 Thesis Implementation 5 5 5 2.5 2.5
KY10003 Thesis Finalising 5 5 5 2.5 2.5
HMNS25Y-5
Complementary Studies

(Choose 5)

5
HMNS25Y-51
Other Complementary Studies

(Choose 0)

0
Total 240 60 108.2 143.6 106.2 31 29 40.5 67.7 64.2 79.2 64.2 43.3 0 15.6 15.6 14.6 14.6 0 0 20.3 20.3 22.7 22.7 20.9 20.9 20.9 20.9 28.4 28.4 20.9 20.9 20.9 20.9 20.9 20.9 0

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Shared competences of UAS Bachelor's degrees 2022

In Finnish universities of applied sciences, the competences of degrees have been defined as programme-specific competences and shared competences. Competences refer to extensive competence modules, which are combinations of individual knowledge, skills and attitudes. Programme-specific competences form the basis of a student's professional expertise. Shared competences are common competence areas for different programmes and degrees, and they create the foundation for operating in a workplace, cooperation and the development of expertise.

1 Learning to Learn

The graduating student recognises the strengths and development areas of their competence and learning methods, and they utilise the opportunities communities and digitalisation provide in their learning.

- Assesses and develops their competence and learning methods in different learning environments.
- Is able to acquire, critically assess and appropriately apply the national and
international knowledge base and practices of their field.
- Also takes responsibility for group learning and sharing what has been
learned.

No attached course units

2 Operating in a Workplace

The graduating student has versatile working life skills and is able to operate in work communities of their field.

- Is able to work constructively in a work community and promotes their own
and their work community’s well-being.
- Is able to act professionally in communication and interaction situations at a workplace.
- Utilises the opportunities offered by technology and digitalisation in their work.
- Understands the complexity of changing working life and their own resilience in changing working life situations.

No attached course units

3 Ethics

The graduating student adheres to the ethical principles and values of their field of profession, taking the principles of equality and non-discrimination into account.

- Is able to take responsibility for their own actions and their consequences and reflects on them in accordance with the ethical principles and values of their field.
- Takes others into account and promotes equality and non-discrimination.
- Take into account the realisation of diversity and accessibility in their actions.
- Understands the principles of responsible conduct of research and adheres to them.
- Is able to influence society based on ethical values.

No attached course units

4 Sustainable Development

The graduating student is familiar with the principles of sustainable development, promotes their implementation and acts responsibly as a professional and a member of society.

- Is able to use information related to their field in finding, implementing and establishing sustainable solutions and operating models.
- Understands sustainability challenges, their interdependencies and the various aspects of issues and problems.

No attached course units

5 Internationality and Multiculturalism

The graduating student is able to operate in multicultural and international operating environments and networks.

- Is familiar with the impacts of their cultural background on their activities and is able to develop operating methods that take multiculturalism into account in their work community.
- Is able to monitor and utilise the international development of their field in their work.
- Is able to communicate internationally in their work tasks.

No attached course units

6 Proactive Development

The graduating student is able to develop solutions that anticipate the future of their own field, applying existing knowledge and research and development methods.

− Solves problem situations creatively and reforms operating methods together with others.
− Is able to work in projects in cooperation with actors of different fields.
− Is able to apply existing knowledge in the field in development and utilises research and development methods.
− Is able to seek customer-oriented, sustainable and economically viable solutions, anticipating the future of their field.

No attached course units

Not grouped
Media Culture
Digital Environments
Web Design
Career Planning and Development 1
Social Contacts
Videography and Editing
Audio Production
Photography and Image Processing
Media History
Methods for Improving Creativity
Copyrights
Graphic Design
Oral and Written Communication
Script Writing
Sociala kontakter (Swedish Course)
Analysis of Media Contents
Designing Media Projects
Animation
Game Design Environments
Audio Visual Tools, Video
Audio Visual Tools, Audio
Managing Media Productions
Producing
Career Planning and Development 2
Svenska för mediebranschen (Swedish Course)
English for Media Industries
Entrepreneurship
Team Entrepreneurship
Team Learner’s ABC
Developing The Business Academy
Leadership
Event Production Projects
Innovation Projects
International Projects
Marketing Projects
Digital Business and Community Communications
Financial Management Projects
Sales Projects
Media Productions
Final Camp
Preliminary Thesis Studies
Practical Training
Thesis Planning
Thesis Implementation
Thesis Finalising

Medianomi (AMK), osaamiskompetenssit 2022 alk

1 Media-alan osaaminen

Valmistuva AMK-opiskelija tuntee media-alan toimintaympäristöt ja julkaisukanavat sekä ymmärtää kansainvälisyyden merkityksen.
- ymmärtää media-alan keskeiset termit ja käsitteet sekä osaa niiden käytön.
- tuntee tiedonhankinnan prosesseja, hallitsee tiedon jäsentämisen ja kriittisen arvioinnin sekä hankitun tiedon käyttämisen uusien sisältöjen tuottamisessa.
- ymmärtää media-alan tekijänoikeus- ja sopimuskäytäntöjä.
- osaa digitaalisen viestinnän perusteet ja tuntee keskeiset sisältötuotannon prosessit, työmenetelmät ja ammattitekniikat.
- osaa uuden mediateknologian, työvälineohjelmistojen ja laiteympäristöjen ammattimaisen käytön.
- seuraa aktiivisesti mediaympäristöjen ja sisältökanavien kehitystä ja päivittää osaamistaan vastaamaan muuttuvia osaamistarpeita.

No attached course units

2 Moniosaajuus

B Moniosaajuus
Valmistuva opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa palveluita ja sisältöjä erilaisten asiakas- ja käyttäjäryhmien tarpeisiin.
- osaa toimia useissa erilaisissa sisältötuotannon tehtävissä.
- osaa soveltaa osaamistaan toimialojen tarpeiden mukaisesti.
- osaa muokata havaintoja ja ilmiöitä ajankohtaisiksi digitaalisiksi sisällöiksi.

No attached course units

3 Luova osaaminen

Valmistuva opiskelija hallitsee kulttuurin ja viestinnän historian pääpiirteet sekä ymmärtää niiden yhteyden nykypäivään ja yhteiskuntaan.
- osaa hyödyntää tätä tietoa luovien sisältöjen suunnittelussa ja luovassa ongelmanratkaisussa.
- tunnistaa eri viestintäkanavissa tarvittavia ilmaisukeinoja, osaa ammatillisen profiloitumisensa mukaisen ilmaisun, muodon ja kerrontatavat sekä osaa kehittää näitä edelleen.

No attached course units

4 Liiketoiminta-osaaminen

Valmistuva opiskelija ymmärtää yritystoiminnan ja yrittäjyyden merkityksen mahdollisuutena työllistyä ja työllistää.
- tuntee media-alan yleisimmät liiketoimintamallit.
- ymmärtää median liiketoimintaprosessien vaikutukset eri sidosryhmiin ja asiakkaisiin.
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja.
- osaa markkinoida ja myydä omaa osaamistaan ja arvioida valmiuksiaan toimia 
yrittäjänä.
- tuntee yritystoiminnan suunnitteluun ja aloittamiseen liittyvät tukiverkostoja ja osaa hyödyntää niitä.

No attached course units

Not grouped
Media Culture
Digital Environments
Web Design
Career Planning and Development 1
Social Contacts
Videography and Editing
Audio Production
Photography and Image Processing
Media History
Methods for Improving Creativity
Copyrights
Graphic Design
Oral and Written Communication
Script Writing
Sociala kontakter (Swedish Course)
Analysis of Media Contents
Designing Media Projects
Animation
Game Design Environments
Audio Visual Tools, Video
Audio Visual Tools, Audio
Managing Media Productions
Producing
Career Planning and Development 2
Svenska för mediebranschen (Swedish Course)
English for Media Industries
Entrepreneurship
Team Entrepreneurship
Team Learner’s ABC
Developing The Business Academy
Leadership
Event Production Projects
Innovation Projects
International Projects
Marketing Projects
Digital Business and Community Communications
Financial Management Projects
Sales Projects
Media Productions
Final Camp
Preliminary Thesis Studies
Practical Training
Thesis Planning
Thesis Implementation
Thesis Finalising

Code Name Credits (cr)
HMNS25Y-1
Curious Learner

(Choose all )

60
HMNS25Y-11
Learning Media Industry

(Choose all )

17
HM10009 Media Culture 5
HM10026 Digital Environments 3
HM10027 Web Design 5
HM10028 Career Planning and Development 1 2
HM10032 Social Contacts 2
HMNS25Y-12
The World of Image and Sound

(Choose all )

15
HM10033 Videography and Editing 5
HM10034 Audio Production 5
HM10035 Photography and Image Processing 5
HMNS25Y-13
Creative Culture

(Choose all )

15
HM10036 Media History 5
HM10037 Methods for Improving Creativity 3
HM10038 Copyrights 2
HM10039 Graphic Design 5
HMNS25Y-14
Language and Narrative

(Choose all )

13
HM10040 Oral and Written Communication 5
HM10041 Script Writing 5
HM10029 Sociala kontakter (Swedish Course) 3
HMNS25Y-2
Multidisciplinary Maker

(Choose all )

34
HMNS25Y-21
Innovation and Planning

(Choose all )

20
HM10042 Analysis of Media Contents 5
HM10043 Designing Media Projects 5
HM10044 Animation 5
Optional Studies

(Choose one )

5
HM10045 Game Design Environments 5
HM10030 Audio Visual Tools, Video 5
HM10031 Audio Visual Tools, Audio 5
HMNS25Y-22
Leadership and Production

(Choose all )

11
HM10046 Managing Media Productions 3
HM10047 Producing 5
HM10056 Career Planning and Development 2 1
HM10049 Svenska för mediebranschen (Swedish Course) 2
HMNS25Y-23
Professional Language Studies

(Choose all )

3
HM10050 English for Media Industries 3
HMNS25Y-4
Team Learning and Entrepreneur Skills

(Choose ects: 141 )

141
KY10010 Entrepreneurship 3 - 20
KY10011 Team Entrepreneurship 3 - 20
KY10012 Team Learner’s ABC 3 - 20
KY10013 Developing The Business Academy 3 - 20
KY10014 Leadership 3 - 20
KY10015 Event Production Projects 3 - 20
KY10016 Innovation Projects 3 - 20
KY10017 International Projects 3 - 20
KY10018 Marketing Projects 3 - 20
KY10019 Digital Business and Community Communications 3 - 20
KY10020 Financial Management Projects 3 - 20
KY10021 Sales Projects 3 - 20
KY10022 Media Productions 3 - 20
KY10024 Final Camp 6
KY10025 Preliminary Thesis Studies 3
KY10027 Practical Training 30
KY10001 Thesis Planning 5
KY10002 Thesis Implementation 5
KY10003 Thesis Finalising 5
HMNS25Y-5
Complementary Studies

(Choose 5 )

5
HMNS25Y-51
Other Complementary Studies

(Choose 0 )

0
Go back to top of page