Siirry suoraan sisältöön

Kannattava matkailuyritystoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: LUT6018-LUA20L1

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2020 - 30.04.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2020 - 18.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 60
Opettajat
Teppo Tarnanen
Vastuuopettaja
Teppo Tarnanen
Ryhmät
LUTNS19
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2019
Opintojakso
LUT6018

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää ulkoisen laskentatoimen (kirjanpito) ja johdon laskentatoimen merkityksen yrityksen lyhyen ja pitkän tähtäyksen suunnittelun tukena. Hän ymmärtää kirjanpitolainsäädännön merkityksen ja kahdenkertaisen kirjanpidon idean. Hän ymmärtää yrityksen tilikauden tuloksen muodostumisen perusteet, arvonlisäverotuksen perusteet sekä tilintarkastuksen merkityksen. Hän osaa tilinpäätösasiakirjojen pohjalta arvioida yrityksen kasvua, kannattavuutta, maksuvalmiutta ja vakavaraisuutta. Hän osaa selvittää tuotteen tai palvelun kustannukset, hinnoitella sen ja arvioida tuotetason kannattavuutta. Hän ymmärtää budjetoinnin merkityksen. Hän osaa hankkia aihealueeseen liittyviä lisätietojaja hyödyntää tilitoimistojen palveluita.

Sisältö

Laskentatoimi suunnittelun ja johtamisen tukena. Kirjanpidon merkitys yrityksen laskentatoimen kokonaisuudessa, kirjanpidon järjestäminen yrityksessä, kahdenkertaisen kirjanpidon periaatteet, tilinpäätösinformaation tulkinta. Kustannuslaskenta ja hinnoittelu. Kannattavuuden arviointi yksittäisen tuotteen ja koko yrityksen tasolla. Budjetointi ja talouden seuranta.

Oppimateriaalit

Tomperi, S.: Käytännön kirjanpito. Edita. Uusi tai uudehko painos.Erikseen osoitettu johdon laskentatoimen oppikirja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 50 h, oppimateriaaliin perehtyminen, harjoitusten tekeminen ja/taiTKI-projektiin osallistuminen ja itsenäinen työskentely 80 h, tentti 3h.

Siirry alkuun