Ranskan perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: KP10015-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.04.2022 - 30.09.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.10.2022 - 16.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Kielten ja viestinnän opetus (KVO)
- Toimipiste
- Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Degree Programme in International Business
- Liiketalouden koulutus
- Degree Programme in Industrial Management
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Osaat ääntää, lukea ja kirjoittaa ranskaa. Osaat soveltaa suullisesti ja kirjallisesti oppimaasi sanastoa ja rakenteita omassa viestinnässäsi tutustumis- ja asiointitilanteissa. Osaat käyttää ranskan kielikulttuurin mukaista kohteliasta kieltä. Ymmärrät yksinkertaisia kirjallisia viestejä opintojakson aiheista sekä ydinsisällön selkeistä yksinkertaisista kuulutuksista tai keskusteluista.
Sisältö
- Ääntäminen, lukeminen ja kirjoittaminen
- Henkilötiedot: itsensä ja toisten esittely
- Palveluiden ja tuotteiden tiedusteleminen ja kuvaaminen: saatavuus, sijainti, aukioloajat, ominaisuudet, hinta
- Ravintolassa/kahvilassa asioiminen ja pikkuostosten tekeminen
- Oman opiskelun ja oppimisen pohdintaa
Aika ja paikka
Wärtsilä-kampus, iltaopetus.
3.10.2022 alkaen, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.15-17.45
Oppimateriaalit
Parfait 1 - Ranskaa aikuisille (Martikainen ja Mäkelä)
Opettajan tarjoamat materiaalit
Opetusmenetelmät
Osaat ääntää, lukea ja kirjoittaa ranskaa.Osaat soveltaa suullisesti ja kirjallisesti oppimaasi sanastoa ja rakenteita omassa viestinnässään tutustumis- ja asiointitilanteissa. Osaat käyttää ranskan kielikulttuurin mukaista kohteliasta kieltä. Ymmärrät yksinkertaisia kirjallisia viestejä opintojakson aiheista sekä ydinsisällön selkeistä yksinkertaisista kuulutuksista tai keskusteluista.
Keskeisiä sisältöjä:
Ääntäminen, lukeminen ja kirjoittaminen
Henkilötiedot: itsensä ja toisten esittely
Palveluiden ja tuotteiden tiedusteleminen ja kuvaaminen: saatavuus, sijainti, aukioloajat, ominaisuudet, hinta
Ravintolassa/kahvilassa asioiminen ja pikkuostosten tekeminen
Oman opiskelun ja oppimisen pohdintaa
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kirjallinen koe kurssin lopussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 135h