Ravitsemuspassi (1 op)
Toteutuksen tunnus: PR10055-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2023 - 31.10.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2024 - 26.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomikoulutus (PR)
- Toimipiste
- Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 20
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Tuula Ikonen
- Vastuuopettaja
- Tuula Ikonen
- Ryhmät
-
PRNS21Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021
-
PRAS22Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022
-
PRAS23Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
- Opintojakso
- PR10055
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Aika ja paikka
Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.
Oppimateriaalit
Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://ravitsemuspassi.fi/index.php?k=219412
Opetusmenetelmät
"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).
"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)
"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)
Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.
Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.