Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuspassi (1 op)

Toteutuksen tunnus: PR10055-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2023 - 31.10.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2024 - 26.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 20
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Tuula Ikonen
Vastuuopettaja
Tuula Ikonen
Ryhmät
PRNS21
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021
PRAS22
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022
PRAS23
Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2023
Opintojakso
PR10055

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Aika ja paikka

Voi suorittaa nostoppina lukuvuoden aikana.

Oppimateriaalit

Materiaali, harjoitustesti ja testi löytyvät ravitsemuspassi.fi -sivustolta. https://ravitsemuspassi.fi/index.php?k=219412

Opetusmenetelmät

"Eri toimijoiden, yksityisten ja julkisten, toteuttamat ruokapalvelut ovat merkittävä osa suomalaista ruokakulttuuria. Niiden kehittäminen on ollut yksi ravitsemuspolitiikan kulmakivistä jo usean vuosikymmenen ajan. Vuosittain aterioita valmistetaan lähes 900 miljoonaa. Siksi aterioiden ravitsemuslaadulla on merkitystä kansanterveydelle." (Ravitsemuspassi 2023).

"Terveellisten aterioiden valmistaminen vaatii ammatillista osaamista, vastuullista asennetta ja riittävät yksikkökohtaiset resurssit. Tutkimuksista tiedämme, että ruokapalveluiden tarjomien aterioiden ravitsemuslaadussa on parantamisen varaa: esimerkiksi rasvaa käytetään usein reilusti, mikä lisää ruoan energiapitoisuutta ja vaikeuttaa painonhallintaa. Myös suolan käyttö on runsasta. Kasviksia sekä kuitupitoisia viljatuotteita voitaisiin tarjota puolestaan enemmän." (Ravitsemuspassi 2023)

"Ravitsemuspassin testin avulla jokainen ammattilainen voi testata, ovatko omat tiedot terveellisen ruoan valmistuksesta ja tarjoamisesta kohdallaan. Jos aukkoja tietämyksessä on, valmennusaineisto auttaa tietojen saattamisessa ajan tasalle." (Ravitsemuspassi 2023)

Testin suorittamisesta sovittava etukäteen lehtori Tuula Ikosen kanssa
Tarkoitettu matkailun opiskelijoille, jotka ovat ruokapalvelualan ammattilaisia ja heillä on esim. ravintolakokin tutkinto tai vastaava koulutus tai työkokemusta ravitsemisalalta.

Ravitsemispassitestin materiaalin lukeminen, testin harjoittelu ja ravitsemispassitestin suorittaminen.

Siirry alkuun