Siirry suoraan sisältöön

WordPress-julkaisujärjestelmä (3 op)

Toteutuksen tunnus: HM10020-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2022 - 16.04.2023

Ajoitus

21.02.2023 - 19.05.2023

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Avoimen AMK:n opinnot (AVOIN)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Juha-Pekka Leppänen

Vastuuopettaja

Juha-Pekka Leppänen

Ajoitusryhmät

  • Avoimen opiskelijat (Koko: 30. Avoin AMK: 30.)
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1 (Koko: 10. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • KAKK23
    Karelia, avoin, kaikki, kevät, 2023

Pienryhmät

  • Avoimen opiskelijat
  • Pienryhmä (schedulingGroup) 1

Sisältö

Opintojaksolla käytetään kotisivupalveluntarjoajan palvelimelle asennettavaa WordPress-julkaisujärjestelmää. Wordpressin käyttämistä harjoitellaan niin blogimaisessa käytössä kuin oman tai yrityksen kotisivukäytössä. Sisältöjä ovat: tietoturva, SSL, blogiartikkelit, ulkoasun suunnittelu, muokkaaminen ja käytettävyys, navigoinnin suunnittelu ja lisäosien tuomat mahdollisuudet eri toimintoihin.

Opiskelijan tulee ottaa opiskelun ajaksi käyttöön kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kotisivutila. Ohjeet tästä annetaan opintojakson alussa. Suotavaa, että kaikki käyttävät samaa palveluntarjoajaa, jolloin kaikilla on sama lähtötilanne ja mahdollisten teknisten ongelmien ratkaiseminen helpompaa. Myöskin opetusvideoissa käytetään samaa palveluntarjoajaa, jota opiskelijat tulevat käyttämään.

Aika ja paikka

Verkko-opetus 100%. Ei sisällä myöskään verkon kautta kontaktiopetustunteja.

Oppimateriaalit

Verkko-opetus tapahtuu Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelija suorittaa ohjelman käyttöön liittyviä tehtäviä ja palauttaa ne opettajan kommentoitavaksi Moodleen. Opettaja myös ohjaa ohjelman käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa Moodlen kautta. Opintojaksossa ei ole kontaktiopetustunteja. Opiskelija tarvitsee tietokoneen, internetyhteyden, tietokoneen peruskäyttötaidot sekä olisi hyvä omata perustaidot jonkin kuvanksittelyohjelman (Photohop tai Gimp) tai piirustusohjelman (Illustrator) käyttöön sekä mahdollisuuden käyttää sitä.

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla käytetään kotisivupalveluntarjoajan palvelimelle asennettavaa WordPress-julkaisujärjestelmää. Wordpressin käyttämistä harjoitellaan niin blogimaisessa käytössä kuin oman tai yrityksen kotisivukäytössä. Sisältöjä ovat: tietoturva, SSL, blogiartikkelit, ulkoasun suunnittelu, teemat, ulkoasun muokkaaminen ja käytettävyys, navigoinnin suunnittelu ja lisäosien tuomat mahdollisuudet eri toimintoihin.

Opiskelijan tulee ottaa opiskelun ajaksi käyttöön kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kotisivutila, jonka hinta-arvio opikselun ajaksi on noin 20-25 euroa . Ohjeet tästä annetaan opintojakson alussa. Suotavaa, että kaikki käyttävät samaa palveluntarjoajaa, jolloin kaikilla on sama lähtötilanne ja mahdollisten teknisten ongelmien ratkaiseminen helpompaa. Myöskin opetusvideoissa käytetään samaa palveluntarjoajaa, jota opiskelijat tulevat käyttämään.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole mahdollista korvata jollain muulla tehtävällä/työsuorituksella.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Kaikki tehtävät suoritettu hyväksytysti = hyväksytty.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Annettujen tehtävien suorittaminen niiden tavoitteiden mukaisesti. Ei ole mahdollista korvata jollain muulla tehtävällä/työsuorituksella.