Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon laatu (4 op)

Toteutuksen tunnus: IK10046-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.10.2024 - 31.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.02.2025 - 30.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Insinöörikoulutus / Konetekniikka (IK)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
Konetekniikan koulutus
Opettajat
Heikki Ketolainen
Jani Kangas
Vastuuopettaja
Heikki Ketolainen
Ryhmät
IKNS22
Insinööri (AMK), Konetekniikka, päivä, syksy, 2022
Opintojakso
IK10046

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa laadun käsitteistön, laatuun liittyvät termit ja jatkuvan parantamisen periaatteet. Opiskelija osaa laatia laadunhallintajärjestelmän mukaisia prosessikuvauksia ja työohjeita. Opiskelija ymmärtää laadun merkityksen yrityksen toiminnassa. Opiskelija osaa käyttää laatuun ja jatkuvaan parantamiseen liittyviä työkaluja sekä -menetelmiä. Opiskelija osaa tilastollisen laadunvalvonnan perusteita.

Sisältö

- Laadun käsite
- Laadunhallintajärjestelmä ISO 9001
- Prossien kuvaaminen
- Työohjeiden tekeminen
- Poikkeamien käsittely
- Laatutyökalut
- Tilastollinen laadunvalvonta
- Laadun mittaamisen perusteet
- Tuotetteiden hyväksynnän ja hylkäämisen standardin mukaiset periaatteet

Aika ja paikka

Wärtsilä Kampus

Opetusmenetelmät

Opiskelija osaa laadun käsitteistön, laatuun liittyvät termit ja jatkuvan parantamisen periaatteet. Opiskelija osaa laatia laadunhallintajärjestelmän mukaisia prosessikuvauksia ja työohjeita. Opiskelija ymmärtää laadun merkityksen yrityksen toiminnassa. Opiskelija osaa käyttää laatuun ja jatkuvaan parantamiseen liittyviä työkaluja sekä -menetelmiä. Opiskelija osaa tilastollisen laadunvalvonnan perusteita.

Sisältö
- Laadun käsite
- Laadunhallintajärjestelmä ISO 9001
- Prossien kuvaaminen
- Työohjeiden tekeminen
- Poikkeamien käsittely
- Laatutyökalut
- Tilastollinen laadunvalvonta
- Laadun mittaamisen perusteet
- Tuotetteiden hyväksynnän ja hylkäämisen standardin mukaiset periaatteet

Siirry alkuun