Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia ja elintarvikehygienia (3op)

Opintojakson tunnus: BIA1004

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on perustiedot mikrobien elinvaatimuksista, eri mikrobiryhmistä ja niiden haitallisuudesta/hyödyllisyydestä maatalouden ja elintarviketeollisuuden kannalta. Laboratorioharjoituksissa tutustutaan oman elinympäristön mikrobeihin. Edelleen opiskelijalla on elintarvikkeiden parissa työskenteleviltä vaadittava hygieniaosaamista seitsemältä eri osa-alueelta: mikrobiologia, ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat, henkilökohtainen hygienia, puhtaanapito, omavalvonta ja lainsäädäntö.

Sisältö

Mikrobien elinvaatimukset, mikrobien lisääntyminen, tärkeimmät mikrobiryhmät, hyödylliset/haitalliset mikrobit, elimistön puolustusmekanismit mikrobeja vastaan. Opiskelija osoittaa elintarvikehygieenisen elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU) sekä elintarvikelaissa (23/2006) vaaditun osaamisensa suorittamalla virallisen hygieniatestin.

Siirry alkuun