Siirry suoraan sisältöön

Luonnonmukainen tuotanto (5op)

Opintojakson tunnus: BIA2038

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa arvioida kasvintuotantomenetelmien kestävyyttä ravinteiden käytön ja energiatehokkuuden näkökulmasta. Opiskelija tuntee yleisimpien peltokasvien ja vihannesten luomutuotantomenetelmät sekä osaa suunnitella kasvukauden viljelytoimenpiteet niille luonnonmukaisen viljelyn tuotanto-ohjeiden mukaan.
Opiskelija osaa luonnonmukaisesti tuotettavien eläinten hoidon, rehustuksen, ruokinnansuunnittelun ja ruokinnan toteutuksen sekä terveydenhoidon ja jalostuksen. Hän tuntee luonnonmukaisen kotieläintuotannon edellytykset ja vaatimukset sekä taloudellisuuteen vaikuttavat tekijät.

Sisältö

ravinnetaseet, viljelyn energiatase, yleisempien peltoviljelykasvien ja vihannesten tuotantomenetelmät, luonnonmukaisen tuotannon tuotantoehdot, luonnonmukaisen kotieläintuotannon periaatteet, säännöt ja niiden valvonta, eläinlajin valinta, kotieläintuotannon etiikka, eri eläinlajien rehustus, ruokinta ja hoito sekä. kotieläintuotannon ympäristövaikutusten vähentäminen.

Siirry alkuun