Siirry suoraan sisältöön

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely, päivä, syksy, 2023: DTNS23

Tunnus: DTNS23

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2023

Kuvaus

OPETUSSUUNNITELMA
Tietojenkäsittely (AMK), päivätoteutus

Karelia-ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn tradenomitutkinto tarjoaa sinulle laaja-alaisen ja ajantasaisen perehdytyksen työelämässä käytössä oleviin teknologioihin ja työskentelymenetelmiin. Opit myös alalla tarpeelliset hybridi- ja monipaikkatyön sekä hajautetun kehitystyön menetelmät. Opintosi kytkeytyvät osin työelämän toimeksiantoihin, joten tietojenkäsittelyn opiskelijana verkostoidut jo opintojen aikana alan yritysten ja asiantuntijoiden kanssa. Osassa näistä tutustut myös yritysten kansainväliseen toimintaan.

Opintosi muodostuvat ICT-alan yleisestä perusosaamisesta ja tulevaisuudessa tarvittavien kehittyvien teknologioiden osaamisesta. Perusosaamista tarjoavien yhteisten opintojen lisäksi voit erikoistua digitaaliseen liiketoimintaan, pelikehitykseen tai sovelluskehitykseen. Tulevaisuudessa tarvittava osaaminen liittyy vahvasti Karelian strategiseen tavoitteeseen älykkään tuotannon ja palveluiden osaajista. Tästä johtuen voit syventää osaamistasi esimerkiksi tekoälyyn ja robotiikkaan, massadataan ja data-analytiikkaan, esineiden internetiin, Lean-ajatteluun, operatiivisiin järjestelmiin, tietoturvaan tai XR/VR/AR -ratkaisuihin liittyen.

Suoritettava tutkinto

Tutkintonimike Tradenomi (AMK)
Tutkinnon laajuus 210 op / 3,5 v

Osaamisen kuvaus

ICT-alan asiantuntijana toimiminen vaati teoreettisen osaamisen lisäksi taitoa soveltaa tietoa käytäntöön ja hyviä tiimityötaitoja. Tietojenkäsittelyn opintojen aikana nämä keskeiset työelämätaidot kehittyvät sekä kaikille yhteisissä osaamiskokonaisuuksissa että syventävissä ja vapaasti valittavissa opinnoista. Opit toimimaan kehitystiimin jäsenenä sekä arvioimaan, analysoimaan ja kehittämään sekä omaa että oman kehitystiimisi toimintaa.

Kaikille yhteisissä osaamisissa painopiste on ICT-alan perusteissa; esimerkiksi ohjelmointi ja sovelluskehitystaidot, kehitysympäristöjen ja muiden teknologioiden hyödyntäminen, ICT-infrastruktuurien tuntemus, tietoturvan perusteet, tiedonhallinta ja tietokantojen käyttö, ICT- liiketoiminta, ohjelmistoprojektien ja kehitysmenetelmien hallinta, sekä ohjelmistoautomaation, tekoälyn ja koneoppimisen perusteet. Ydinopintoihin kuuluvissa kieli- ja viestintätaitojen opinnoissa kehität ICT-alan asiantuntijatehtävissä vaadittavia suomen kielen ja viestinnän sekä englannin ja ruotsin kielen taitoja.

Kehität osaamistasi johonkin tietojenkäsittelyn osaamisalueeseen tarkemmin täydentävissä opinnoissa, joita ovat:

Digitaalisen liiketoiminnan opinnoissa rakennat itsellesi kattavan ja käytännönläheisen osaamiskokonaisuuden, jota voit hyödyntää monipuolisesti yritysten ja muiden organisaatioiden palveluiden digitalisoimiseksi, tehostamiseksi ja kehittämiseksi. Digitaalisen liiketoiminnan opinnot sisältävät muun muassa verkkokauppojen ja muiden digitaalisten palvelualustojen rakentamista, pilvi- ja hybridi-infrastruktuurien hallintaa, liiketoimintaprosessien mallintamista ja parantamista, tekoälyä hyödyntävää datanhallintaa ja automaatiota, kvanttilaskennan soveltamista sekä älykkäiden ympäristöjen kehittämistä esineiden internetin, digitaalisten kaksosten ja liiketoiminnan integraatioteknologioiden avulla.
Pelikehittäjänä saat vankan perusohjelmointikoulutuksen, jonka päälle rakentuneen pelikehitysosaamisen ansioista kykenet toimimaan ohjelmoijana erilaisissa pelikehitysprojekteissa. Osaat hyödyntää pelimoottoria pelitoiminnallisuuksien toteuttamiseen ja ymmärrät mm. peligrafiikan luomisen, tekoälyn toteuttamisen sekä moninpeliohjelmoinnin perusperiaatteet. Osaat hyödyntää erilaisia projektityökaluja, kuten projektinhallinta ja versionhallinta, tehokkaasti ja sinulla on hyvä kokonaiskäsitys pelikehitysprojektin elinkaaresta.
Sovelluskehittäjänä osaat toimia asiantuntijatehtävissä ohjelmistokehityksen eri vaiheissa. Osaat työskennellä sekä itsenäisesti että osana tiimiä ja osaat soveltaa ohjelmistotuotannon toimintatapoja tehokkaasti asiakkaiden ja muiden sidosryhmien näkökulmat huomioiden. Opintojen aikana opit tekemään sovellusohjelmia, jotka toimivat paikallisesti, verkossa ja erilaisissa mobiililaitteissa. Opintoissa sisäistämäsi teoriapohjan ja käytännössä oppimiesi alan uusimpien teknologioiden ja käytänteiden avulla pystyt valitsemaan näiden sovellusohjelmien kehitystyöhön kulloinkin sopivat työkalut ja menetelmät. Lisäksi opit päivittämään osaamistasi meneillään olevien teknologiatrendien mukaiseksi.

ICT-koulutuspolussa yliopiston ja ammattikorkeakoulujen koulutusten sisältöjä on yhdistelty siten, että ammattikorkeakoulujen opiskelijoille mahdollistuu opintopolku Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelyn maisteriopintoihin (kts. lisää www.ictpolku.fi ).

Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö

Tietojenkäsittelyn 210 opintopisteen laajuinen tutkinto koostuu kaikille yhteisistä ydinopinnosta (150 op) sekä täydentävistä opinnoista (60 op). Opinnot pohjautuvat ICT- alan ennakoituihin osaamistarpeisiin – niin kaikille tarpeellisten yhteisten perusosaamisten kuin syventävien ja kehittyvien teknologioiden näkökulmasta.

Ydinopinnot tarjoavat vankan perustan tietojenkäsittelyn perusosaamisesta. Ydinopintoihin kuuluvat myös työelämäyhteydessä tehtävä ohjattu harjoittelu (30 op) sekä opinnäytetyö (15 op). Täydentävät opinnot ovat joko osaamista syventäviä profiloivia opintoja (45 op) tai muita vapaasti valittavia opintoja (15 op). Osaamista syventäviä profiloivia opintoja voivat olla esim. digitaalisen liiketoiminnan, pelikehityksen tai sovelluskehityksen osaamiset. Näiden rinnalla mahdollistuu myös eteneminen tietojenkäsittelytieteen ICT-koulutuspolulla.

Opintoja tuetaan koko tutkinnon elinkaaren ajan ammatillisen kasvun, ohjauksen ja uraohjauksen avulla. Näitä toteutetaan erityisesti ammatilliseen kasvuun keskittyvissä opintojaksoissa, opiskelijanohjauksessa sekä harjoittelun ja opinnäytetyön ohjauksessa. Tällä tavoin tuetaan asiantuntijana kasvamista ja työelämävalmiuksien kehittymistä.

Ensimmäisen vuoden kaikille yhteisissä opinnoissa saat tarvittavat perustiedot ohjelmoinnista, kehitysympäristöistä, tietokannoista, tietoturvasta ja opit tiimityötaitoja tietojärjestelmäprojekteissa. Lisäksi opintoihin kuuluu myös erilaisia kieli- ja viestintäopintoja.

Toisena vuonna yhteisten opintojen lisäksi aloitat erikoistumisen johonkin valitsemaasi profiloivaan osaamisalueeseen. Digitaalisen liiketoiminnan opinnot valitsemalla tutustut digitaalisen liiketoiminnan perusteisiin, pilvi- ja muihin infrastruktuureihin ja yritysjärjestelmiin, liiketoimintaprosessien mallintamiseen ja kehittämiseen, big dataan ja datan hallintaan sekä data analytiikkaan, prosessien automatisointiin ja esineiden internetiin. Ohjelmointiin painottuvissa peliohjelmoinnin ja sovelluskehityksen opinnoissa tutustut aluksi teemoihin, kuten API-rajapinnat, sovellusarkkitehtuurit sekä tietoturva sovelluskehityksessä. Peliohjelmoinnin opintojen valitsemisen myötä perehdyt myös pelisuunnittelun periaatteisiin ja niiden toteuttamiseen pelimoottorin avulla. Saat perusteet peligrafiikan tuottamiseen sekä matemaattiset valmiudet peleissä tarvittavaan ohjelmointiin. Sovelluskehityksen opinnot valitsemalla perehdyt lisäksi web-ohjelmointiin, mallintamiseen sekä tietokantojen edistyneeseen hyödyntämiseen.

Kolmantena vuonna jatkat sekä ydinopintoja että osaamisesi vahvistamista täydentävillä opinnoilla. Digitaalisessa liiketoiminnassa syvennyt edistyneeseen tekoälyä hyödyntävään data-analytiikkaan ja älykkääseen automaatioon, järjestelmä- ja palveluintegraatioon, kvanttilakennan soveltamiseen sekä erilaisten älykkäiden alustojen ja ympäristöjen hyödyntämiseen. Peliohjelmoinnin opinnoissa jatkat syventymistä pelien kehittämiseen pelimoottoreiden tarjoamilla tavoilla, pelimoottoreiden toiminnallisuuden laajentamiseen, sekä pelien kytkemiseen tarvittaessa tietokantoihin sekä verkkopalveluihin. Syvennyt myös pelien tekoälyn toteuttamiseen muun muassa ohjauskäyttäymisten, dialogijärjestelmien ja reitinhaun osalta. Otat haltuun verkko- ja moninpeliohjelmoinnissa pelitilanteen synkronoinnin useamman päätelaitteen välillä, ja hyödynnät erilaisia pilvipalveluja pelistatistiikan keräämiseen. Sovelluskehityksen opinnoissa jatkat syventymistä web-ohjelmointiin, mobiiliohjelmointiin sekä erilaisiin sovelluskehityskäytäntöihin.

Neljännen vuoden päätavoitteena on opinnäytetyö (15 op). Tämän lisäksi täydennät opintojasi syventävillä täydentävillä tai vapaasti valittavilla opinnoilla, jotta 210 opintopisteen kokonaisuus tulee täyteen.

Työelämäläheinen oppiminen

Tietojenkäsittelyn opinnot toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa. Esimerkkejä työelämäyhteistyöstä ovat opintojaksoilla eri yrityksistä vierailevat asiantuntijat, työelämän toimeksiantoina toteutettavat harjoitus- ja projektityöt, työharjoittelu, opinnäytetyöt sekä erilaiset vuosittaiset verkostoitumistapahtumat.

Koulutusta suunnitellaan ja toteutetaan Karelian omaan sekä kumppaneiden kanssa tehtävään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyen. Tällainen työskentely voi sisältää yhteistyötä erilaisten teknologioiden, liiketoimintamallien tai työskentely- ja kehittämisympäristöihin liittyvien kehittämishankkeiden kanssa. Lisäksi voit halutessasi hyödyntää Karelian innovaatioiden kehittämispalveluiden tarjoamaa tukea omien liikeideoiden kehittämiseksi jo opintojen aikana.

Osaan opintoja voit sisällyttää ammatillista pätevyyttä tukevia serfikaatteihin valmentavia koulutuksia esimerkiksi erilaisten teknologioiden, kuten pilvipalveluiden tai kehitysmenetelmien osaamisiin liittyen. Halutessasi voit opintojen aikana suorittaa maksullisen sertifiointitestin ja saat todistuksen hankkimastasi osaamisesta teknologian omistavalta yritykseltä.

Pedagogiset valinnat

Tietojenkäsittelyssä käytetyt pedagogiset valinnat koostuvat monipuolisesta yhdistelmästä erilaisia opetuksen ja opiskelun menetelmiä, muotoja ja sisältöjä. Asiantuntijana kasvamista tuetaan tietojenkäsittelyn perusteista alkaen kohti vaativampia ja syventäviä ICT-alan teemoja. Opinnot kehittävät opiskelijoiden valmiuksia toimia sekä itsenäisenä asiantuntijana että tiimissä. Tätä oppimisprosessia tukevat monipuolisesti myös erilaiset käytettävät oppimisympäristöt, jotka mahdollistavat opintojen tekemisen etänä ja esimerkiksi työn ohessa.

Yksilötasolla mahdollistetaan ICT-alalla tarvittavaan itsenäisen kehittäjän ja ongelmanratkaisijan rooliin kasvaminen, jota tuetaan erityisesti esteettömillä opiskelujärjestelyillä. Näitä ovat esimerkiksi luentojen nauhoittaminen, etätehtävät, aikaisemman osaamisen huomioiminen ja näyttötutkintomahdollisuus. Lisäksi opiskelijat saavat sekä opinto-ohjaajilta että opintojaksojen opettajilta säännöllistä tukea opintojensa suunnitteluun ja jäsentämiseen.

ICT- alalla merkittävä osa työstä tehdään projekteissa, joten myös opiskeluun liittyy pari- tai pienryhmätyöskentelynä sekä isommissa kehitystiimeissä työskentelyn valmiuksien oppimista. Käytettävät opetusmenetelmät ovat keskeisessä roolissa opiskelijoiden tukemisessa myös yhteisötasolla. Etäopiskelussa opiskelijoiden ryhmäytymistä tuetaan esimerkiksi parityöskentelyn, ryhmätöiden ja erilaisten keskustelufoorumien kautta. Lisäksi opintoihin keskeisenä osana sisältyvät projektityöt, yritysten toimeksiannot ja ongelmalähtöinen oppiminen ohjaavat opiskelijoita tukemaan toistensa oppimista, kommunikoimaan muiden asiantuntijoiden kanssa ja toimimaan jäsenenä kehitystiimeissä. Nämä pedagogiset valinnat kehittävät myös opiskelijoiden työelämätaitoja, sillä ICT- alalla merkittävä osa työstä tehdään projekteja toteuttavissa kehitystiimeissä.

Opintojen joustava toteuttaminen

Tietojenkäsittelyn koulutus toteutetaan niin, että tutkinto on mahdollista suorittaa etäopiskellen ja hyödyntäen sekä reaaliaikaisia että osin ajasta riippumattomia opetuksen ja oppimisen tapoja. Näistä esimerkkejä ovat opettajan pitämät luennot, ohjatut harjoitustunnit ja ryhmä- ja yksilöohjaukset, itsenäinen tutustuminen opettajien ja muiden asiantuntijoiden laatimiin opiskelusisältöihin sekä harjoituksien tekeminen itsenäisesti ja yhdessä, sekä projektityöskentely.

Osassa opintojaksoja opetus tapahtuu ns. hybriditoteutuksena siten, että osallistut tunnille oman koneesi kera tai etäyhteyksien välityksellä esim. kotoa käsin. Sinun on mahdollista hyväksi lukea aiemmin tai opintojen aikana muualla hankittua osaamistasi osaksi tutkintoa. Mikäli työskentelet opintojen ohella ja työtehtävät vastaavat opetussuunnitelman opintojakson osaamistavoitteita, opintojakson suorittaminen voi olla mahdollista työhösi kuuluvilla tehtävillä.

Osa tietojenkäsittelyn opetussuunnitelman pakollisista opinnoista kuuluu ICT-koulutuspolkuun, joka koostuu yhteisistä IT-alan opinnoista Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen, Savonian tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen sekä Karelian tietojenkäsittelyn koulutuksen opiskelijoille. Voit valita ICT-polun opintoja osaksi tutkintoasi ja näin sujuvoittaa mahdollista hakeutumista Itä-Suomen yliopiston alan maisteriopintoihin.

Voit halutessasi hyödyntää myös kesälukukausia opintojen suorittamiseen. Tällä tavoin mahdollistat opintojesi etenemisen nopeammin.

Monipuolisilla ja ajantasaisilla osaamisilla sekä etäopetuksena toteuttaen, koulutus pystyy reagoimaan myös jatkuvan oppimisen tarpeisiin - niin sisältöjen kuin riittävän joustavien koulutusratkaisuiden kannalta.

Tietojenkäsittelyn tutkinnossa on tilaa valita muitakin erilaista osaamista vahvistavia opintoja mm. CampusOnline-yhteistyöstä.

Kansainvälistyminen

Tietojenkäsittelyn opintojen aikana voit kehittää kansainvälisyysosaamistasi useilla eri tavoilla. Voit esimerkiksi sisällyttää opintoihisi opiskelu- tai harjoitteluvaihdon yhdessä kumppanikorkeakouluissamme. Perinteisen vaihtomahdollisuuden lisäksi voit hyödyntää opintojesi loppuvaiheessa eurooppalaisen INVEST- korkeakouluallianssin tarjoamia mahdollisuuksia, kuten vuoden erikoistumisopintoja, jotka tapahtuvat osin INVEST-kumppanikorkeakouluissa. Tai voit osallistua joihinkin kansainvälisistä intensiiviviikoista joko Joensuussa tai ulkomailla. Karelia ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä 2023 englanninkielinen tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus, jonka opetussuunnitelman opinnot ovat myös hyödynnettävissä valinnaisina.

Kansainvälisessä työskentely-ympäristössä toimimista on mahdollista hyödyntää myös osana arjen opiskeluasi, sillä joissain yksittäisissä opintojaksoissa pääset työskentelemään yhdessä ulkomaisten opiskelijoiden kanssa yhteisten tehtävänantojen parissa. Kansainvälisyysosaamisen kehittäminen avaa sinulle uusia työelämän mahdollisuuksia sekä Suomen rajojen sisällä että niiden ulkopuolella.

Osaamisen arviointi

Oppimisen arviointi kytketään opintojen aikana jatkuvasti kehitettävään ammattiosaamiseen ja asiantuntijana kasvamiseen. Opiskelijan ammattiosaamisen kehittymisessä arvioinnin kohteena ovat opiskeltavien aihepiirien tuntemiseen liittyvä tieto-osaaminen, tiedon soveltamiseen liittyvä taito-osaaminen ja asiantuntijan kasvamiseen liittyen arvo-osaaminen eli kyky arvioida oman toiminnan laajempia vaikutuksia.

Arvioinnissa hyödynnetään opiskelijoiden itsearviointia sekä opiskelutoverien vertaisarviointia ja -palautetta. Arvioinnissa hyödynnetään myös työelämäpalautetta. Arvioinnin ja saamasi palautteen avulla seuraat osaamisesi kehittymistäsi ja asetat uusia tavoitteita. Kareliassa on yhteiset arviointiperusteet, joiden pohjalta määritellään opintojaksokohtaisesti arvioinnin toteutus ja perusteet.

Opintojaksoilla osaamista arvioidaan pääsääntöisesti numeerisella asteikolla 0-5. Osa opinnoista voidaan arvioida myös hyväksytty/hylätty–asteikolla.

Opintojaksojen ja opiskelijan kehittymisen arvioinnissa sovelletaan Bloomin taksonomiaa:
• 1. (tyydyttävä) - tiedät ja ymmärrät, muistat ja osaat tulkita oppimaasi
• 2 (hyvä) - sovellat, osaat käyttää oppimaasi ongelmien ratkaisemisessa
• 3 (hyvä) - analysoit, osaat soveltaa tietojasi uusien ongelmien ratkaisemiseen
• 4 (hyvä) - arvioit, osaat arvioida ratkaisujesi arvon ja perustella päätöksesi
• 5 (erinomainen) - Luot, kehität uusia ideoita, tuotteita tai tapoja tarkastella asioita

Hyväksytyt suoritteet vaativat oppimisen tavoitteiden täyttymisen vähintään täyttää riittävästi ensimmäisen taksonomiatason osalta. Asiantuntijana kehittymisessä ja osaamisen syventymisessä tavoite on täyttää taksonomiatasot mahdollisimman kattavasti. Tavoiteltavat taksonomiatasot voivat vaihdella opintojaksoissa eri osaamisalueiden kesken.

Uramahdollisuudet ja uraohjaus

Tietojenkäsittelyn tradenomit työllistyvät monenlaisiin tehtäviin eri aloille niin suuriin globaaleihin organisaatioihin kuin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. ICT-kentän moninaisuus, jatkuva teknologian kehittyminen sekä oma mielenkiintosi luovat erilaisia uramahdollisuuksia.

Kareliasta valmistuneena tietojenkäsittelyn tradenomina voit toimia erilaisissa asiantuntija-, konsultti- tai kehittämistehtävissä tai perustaa oman yrityksen. Työtehtävänäsi voi olla esimerkiksi eri lähteistä kerätyn liikennetiedon yhdistäminen niin, että tiedolla optimoidaan liikkumista ilmastonmuutoksen vähentämiseksi, luoda pelejä, joita pelaamalla sekvensoidaan geenejä parempien lääkkeiden luomiseksi tai suunnitella verkkopalveluita, jotka toimivat myös ikäihmisille. Työtehtäviisi liittyviä rooleja voivat olla esimerkiksi sovelluskehittäjä, ohjelmoija, käyttöliittymäsuunnittelija, järjestelmäarkkitehti, RPA-asiantuntija, liiketoimintaprosessien kehittäjä, tekoälyn ja data-analytiikan soveltaja, pelikehittäjä, web-ohjelmoija.

Työelämän muutokset ja oma urakehitys edellyttävät jatkuvaa oppimista tutkinnon suorittamisen jälkeen. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työn yhteydessä, mutta sitä voi tehostaa kouluttautumisen avulla. Voit täydentää omaa osaamistasi avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävällä koulutuksella. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen avaa sinulle mahdollisuuksia esimerkiksi esimiestehtäviin, vaativiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin tai opettajaksi. Valitsemalla tutkintoosi sopivan määrän ICT-polun opintoja, voit hakea myös Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelyn maisteriopintoihin.

Urasuunnittelussa sinua auttavat ammatti- ja kieliopintojen ohella ammatilliseen kasvuun keskittyvät opintojaksot ja lukuvuoden aikana toteutettavat verkostoitumistilaisuudet työelämän toimijoiden kanssa. Lisäksi opettajatuutori ja opinto-ohjaaja tukevat sinua urasuunnittelussasi koko opintojen ajan. Halutessasi voit myös käyttää Karelian urapalveluita valmistumisen kynnyksellä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
1. / 2023 2. / 2023 3. / 2023 4. / 2024 5. / 2024 6. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2024 4. / 2025 5. / 2025 6. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2025 4. / 2026 5. / 2026 6. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2026
DTNS23-1
Tietojenkäsittelyn perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

60
DTNS23-11
Johdanto tietojenkäsittelyalaan

(Valitaan kaikki)

15
DT10001 Johdanto tietojenkäsittelyyn 5 5 5 2.5 2.5
DT10002 Ohjelmoinnin perusteet 5 5 5 2.5 2.5
DT10003 Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana korkeakoulussa 2 2 2 1 1
DT10004 Kehitysympäristöt 3 3 3 1.5 1.5
DTNS23-12
Ohjelmointiosaaminen ja infrastruktuurit

(Valitaan kaikki)

15
DT10005 Olio-ohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
DT10006 Tietokonejärjestelmät 5 5 5 2.5 2.5
DT10007 Raportointi ja kirjoitusviestintä 2 2 2 1 1
DT10008 Diskreetti matematiikka 3 3 3 1.5 1.5
DTNS23-13
Käyttöliittymät, tiedonhallinta ja tietoturva

(Valitaan kaikki)

15
DT10009 Käyttöliittymäohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
DT10010 Tiedonhallinta ja SQL 5 5 5 2.5 2.5
DT10011 Johdatus tietoturvaan 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-14
Ohjelmistotuotannon ja -liiketoiminnan perusteet

(Valitaan kaikki)

15
DT10012 Ohjelmistotuotanto 1 5 5 5 2.5 2.5
DT10013 Testausmenetelmät 2 2 2 1 1
DT10014 English Communication Skills 3 3 3 1.5 1.5
DT10015 ICT-liiketoiminta ja yrittäjyys 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-2
Tietojenkäsittelyn erikoistuva osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
DTNS23-21
Valinnaiset ammattiopinnot 1

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-211
Digitaalisen liiketoiminnan perusteet

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10016 Johdanto digitaaliseen liiketoimintaan 5 5 5 2.5 2.5
DT10017 Liiketoimintainfrastruktuurit 5 5 5 2.5 2.5
DT10018 Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-212
Yleiset kehittäjätaidot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10019 API-rajapinnat 5 5 5 2.5 2.5
DT10020 Sovellusarkkitehtuurit 5 5 5 2.5 2.5
DT10021 Tietoturva sovelluskehityksessä 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-22
Johdatus tekoälyyn ja automaatioon

(Valitaan kaikki)

12
DT10022 Tekoäly ja robotiikka 9 9 9 4.5 4.5
DT10023 Sociala kontakter 3 3 3 1.5 1.5
DTNS23-23
Valinnaiset ammattiopinnot 2

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-231
Digitaaliset palvelualustat

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10025 Big Data ja datan hallinta 3 3 3 1.5 1.5
DT10026 Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta 3 3 3 1.5 1.5
DT10027 Prosessien automatisointi 4 4 4 2 2
DT10028 Esineiden Internet 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-232
Pelikehitys 1

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10029 Pelikehityksen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
DT10030 Matematiikkaa ohjelmoijille 3 3 3 1.5 1.5
DT10031 Peligrafiikka 4 4 4 2 2
DT10032 C++-ohjelmointi 3 3 3 1.5 1.5
DTNS23-233
Sovelluskehitys 1

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10033 Web-ohjelmointi 1 5 5 5 2.5 2.5
DT10080 Pilvipalveluiden perusteet 5 5 5 2.5 2.5
DT10035 Tietokannat-jatkokurssi 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-24
Ketterä kehitysosaaminen

(Valitaan kaikki)

18
DT10024 Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu 1 1 1 0.5 0.5
DT10036 Svenska för it-branschen 2 2 2 1 1
DT10037 Essential ICT English 3 3 3 1.5 1.5
DT10038 Asiantuntijaviestintä 2 2 2 1 1
DT10039 Ketterä kehitysprojekti 10 10 10 5 5
DTNS23-3
Tietojenkäsittelyn syventävä ja työelämäosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 59)

59
DTNS23-31
Valinnaiset ammattiopinnot 3

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-311
Älykkäät, automatisoidut ympäristöt ja palvelut

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10040 Edistynyt analytiikka 3 3 3 1.5 1.5
DT10041 Älykäs automaatio 4 4 4 2 2
DT10042 Järjestelmä- ja palveluintegraatio 4 4 4 2 2
DT10043 Älykkäät ympäristöt ja palvelut 4 4 4 2 2
DTNS23-312
Pelikehitys 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10044 Verkko- ja monipelinkehitys 5 5 5 2.5 2.5
DT10045 Syventävä pelikehitys 5 5 5 2.5 2.5
DT10046 Pelien tekoäly 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-313
Sovelluskehitys 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10047 Web-ohjelmointi 2 5 5 5 2.5 2.5
DT10048 Mobiiliohjelmointi 5 5 5 2.5 2.5
DT10049 Sovelluskehityskäytännöt 5 5 5 2.5 2.5
DTNS23-32
Tutkiva kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki)

14
DT10050 ICT-toimeksiantoprojekti 5 5 5 2.5 2.5
DT10051 Professional English 3 3 3 1.5 1.5
DT10052 Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi 1 1 1 0.5 0.5
DT10053 Yritys- ja yhteisöviestintä 2 2 2 1 1
DT10054 Tutkimus- ja kehitysmenetelmät 3 3 3 1.5 1.5
DTNS23-33
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
DT10055 Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla 30 30 30 15 15
DTNS23-4
Tietojenkäsittelyn asiantuntijaosaaminen

(Valitaan kaikki)

16
DTNS23-41
Opinnäytetyöllä kohti työelämää

(Valitaan kaikki)

16
KY10001 Opinnäytetyö, suunnitelma 5 5 5 2.5 2.5
KY10002 Opinnäytetyö, toteutus 5 5 5 2.5 2.5
KY10003 Opinnäytetyö, viimeistely 5 5 5 2.5 2.5
DT10056 Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää 1 1 1 0.5 0.5
DTNS23-5
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-51
Profiloivat täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0
DTNS23-52
ICT-polkuopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10057 Diskreetit rakenteet 5
DT10058 Ihminen ja vuorovaikutteinen teknologia 5 5 5 2.5 2.5
DT10059 Web- ja mobiilikäyttöliittymät 5
DT10060 Tietorakenteet ja algoritmit I 5
DT10061 Tietorakenteet ja algoritmit II 5
DT10062 Laskennan perusmallit 4
DT10063 Hajautetut ja samanaikaiset järjestelmät 5
DTNS23-53
Muut täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0
Yhteensä 210 60 110 89 16 30 30 42 68 59 30 16 0 15 15 15 15 0 0 21 21 34 34 0 0 29.5 29.5 15 15 0 0 8 8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Ammattikorkeakoulututkintojen yhteiset kompetenssit 2022 alk

Suomen ammattikorkeakouluissa tutkintojen osaaminen on määritelty koulutuskohtaisina ja yhteisinä kompetensseina. Kompetensseilla tarkoitetaan laajoina osaamiskokonaisuuksina, yksilön tietojen, taitojen ja asenteiden yhdistelminä. Koulutuskohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden perustan. Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille ja tutkinnoille yhteisiä osaamisalueita, jotka luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.

1 Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.

- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman
alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Johdanto tietojenkäsittelyyn
Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana korkeakoulussa
Tietokonejärjestelmät
Raportointi ja kirjoitusviestintä
Diskreetti matematiikka
Tiedonhallinta ja SQL
English Communication Skills
Tekoäly ja robotiikka
Sociala kontakter
Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta
Pelikehityksen perusteet
Matematiikkaa ohjelmoijille
Peligrafiikka
C++-ohjelmointi
Web-ohjelmointi 1
Pilvipalveluiden perusteet
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Svenska för it-branschen
Asiantuntijaviestintä
Ketterä kehitysprojekti
Sovelluskehityskäytännöt
ICT-toimeksiantoprojekti
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Yritys- ja yhteisöviestintä
Tutkimus- ja kehitysmenetelmät
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
2 Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä

- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Raportointi ja kirjoitusviestintä
Diskreetti matematiikka
Käyttöliittymäohjelmointi
Ohjelmistotuotanto 1
Testausmenetelmät
English Communication Skills
ICT-liiketoiminta ja yrittäjyys
Johdanto digitaaliseen liiketoimintaan
Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen
API-rajapinnat
Sovellusarkkitehtuurit
Sociala kontakter
Pilvipalveluiden perusteet
Tietokannat-jatkokurssi
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Svenska för it-branschen
Essential ICT English
Asiantuntijaviestintä
Ketterä kehitysprojekti
Web-ohjelmointi 2
Sovelluskehityskäytännöt
ICT-toimeksiantoprojekti
Professional English
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Yritys- ja yhteisöviestintä
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
3 Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.

- kykenee vastaamaan omasta toimin nastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Johdanto tietojenkäsittelyyn
Johdatus tietoturvaan
ICT-liiketoiminta ja yrittäjyys
Tietoturva sovelluskehityksessä
Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta
Pilvipalveluiden perusteet
Tietokannat-jatkokurssi
Edistynyt analytiikka
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
Professional English
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Tutkimus- ja kehitysmenetelmät
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
4 Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.

- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden
ja ongelmien monia näkökulmia.

Tietokonejärjestelmät
Diskreetti matematiikka
Pilvipalveluiden perusteet
Tietokannat-jatkokurssi
Svenska för it-branschen
Älykäs automaatio
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
Sovelluskehityskäytännöt
Tutkimus- ja kehitysmenetelmät
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
5 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.

- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää
monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

English Communication Skills
Sociala kontakter
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Svenska för it-branschen
Professional English
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
6 Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus -ja kehittämismenetelmiä.

− ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
− osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
− osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
− osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

Diskreetti matematiikka
Ohjelmistotuotanto 1
Testausmenetelmät
Johdanto digitaaliseen liiketoimintaan
Liiketoimintainfrastruktuurit
Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen
Big Data ja datan hallinta
Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta
Esineiden Internet
Pelikehityksen perusteet
Matematiikkaa ohjelmoijille
Peligrafiikka
Tietokannat-jatkokurssi
Ketterä kehitysprojekti
Edistynyt analytiikka
Älykäs automaatio
Järjestelmä- ja palveluintegraatio
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
Verkko- ja monipelinkehitys
Syventävä pelikehitys
Pelien tekoäly
Sovelluskehityskäytännöt
ICT-toimeksiantoprojekti
Tutkimus- ja kehitysmenetelmät
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
Luokittelemattomat
Ohjelmoinnin perusteet
Kehitysympäristöt
Olio-ohjelmointi
Prosessien automatisointi
Mobiiliohjelmointi
Diskreetit rakenteet
Ihminen ja vuorovaikutteinen teknologia
Web- ja mobiilikäyttöliittymät
Tietorakenteet ja algoritmit I
Tietorakenteet ja algoritmit II
Laskennan perusmallit
Hajautetut ja samanaikaiset järjestelmät

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely, osaamiskompetenssit 2022 alk

1 Teknologia- ja liiketoimintaosaaminen

Valmistuva opiskelija tuntee ja osaa hyödyntää nykyaikaisia tietojenkäsittelyssä hyödynnettäviä tietoteknisiä ratkaisuja, osaa huomioida niiden liiketoiminnallisen merkityksen, erilaisten käyttäjien ja organisaatioiden tarpeita sekä teknologioiden ja toteutustapojen elinkaaret.
- ymmärtää tietotekniikan merkityksen osana organisaatioiden toimintaa ja osaa arvioida sen roolia toiminnan kehittämisessä
- ymmärtää ja osaa analysoida liiketoiminnan tarpeita tietoteknisten ratkaisuiden kehittämiseksi.
- tuntee ja osaa soveltaa erilaisia tietojärjestelmiä, palveluita, alustoja ja muita ICT- ratkaisuja sekä erillisinä että kokonaisuuksina.
- tuntee erilaisten ICT –ratkaisuiden asiakaslähtöisen tuottamis-, hankinta- ja käyttöönottoprosesseja sekä tiedonhallinnan periaatteita toiminnan kehittämisen näkökulmasta.
- osaa määritellä, suunnitella, ohjelmoida ja testata käyttäjälähtöisiä ICT-ratkaisuja ottaen huomioon liiketoiminnan, tiedonhallinnan ja tietoturvan näkökulmia.
- osaa dokumentoida ja tulkita dokumentteja ICT- ratkaisuiden kehittämisessä, ylläpitämisessä ja jatkokehittämisessä.
- tuntee sekä osaa soveltaa ja arvioida tiedonhallinnan merkitystä (esim. tiedonkeruu, analytiikka, raportointi) ICT- ratkaisuiden osana.
- osaa suunnitella ja toteuttaa kehitettyihin ICT -ratkaisuihin liittyvän koulutuksen ja käyttäjätuen.

Johdanto tietojenkäsittelyyn
Ohjelmoinnin perusteet
Kehitysympäristöt
Olio-ohjelmointi
Tietokonejärjestelmät
Käyttöliittymäohjelmointi
Tiedonhallinta ja SQL
Ohjelmistotuotanto 1
Testausmenetelmät
ICT-liiketoiminta ja yrittäjyys
Johdanto digitaaliseen liiketoimintaan
Liiketoimintainfrastruktuurit
Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen
API-rajapinnat
Sovellusarkkitehtuurit
Tietoturva sovelluskehityksessä
Tekoäly ja robotiikka
Big Data ja datan hallinta
Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta
Prosessien automatisointi
Esineiden Internet
Pelikehityksen perusteet
Matematiikkaa ohjelmoijille
Peligrafiikka
C++-ohjelmointi
Web-ohjelmointi 1
Pilvipalveluiden perusteet
Tietokannat-jatkokurssi
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Ketterä kehitysprojekti
Edistynyt analytiikka
Älykäs automaatio
Järjestelmä- ja palveluintegraatio
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
Verkko- ja monipelinkehitys
Syventävä pelikehitys
Pelien tekoäly
Web-ohjelmointi 2
Mobiiliohjelmointi
Sovelluskehityskäytännöt
ICT-toimeksiantoprojekti
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
2 Projektinhallinta- ja kehittämisosaaminen

Valmistuva opiskelija tuntee alan kehitysprojektien perusteet ja erityispiirteet, tuntee ja osaa hyödyntää niihin soveltuvia erilaisia kehitysmenetelmiä, huomioiden yksilö- ja ryhmätyöskentelyn tarpeet.
- ymmärtää erilaisten ICT-kehitystehtävien luonteen ja kehitystoiminnan kokonaisuuden organisaatiossa
- tuntee yksilö- ja tiimityön merkityksen kehitystyön organisoinnissa ja osaa hyödyntää eri kehitystyön mahdollisuuksia.
- osaa toimia hajautetuissa tuotanto- ja kehitysympäristöissä
- ymmärtää tiedon jakamisen kasvaneen merkityksen hajautetussa kehitystyössä.
- ymmärtää tavoitteellisen ja vastuullisen toiminnan merkityksen projektin onnistumiselle
- osaa hyödyntää hajautettua ja paikallista kehitysympäristöä tukevia työkaluja
- osaa tunnistaa ICT-kehitystoiminnan riskejä ja varautua niihin
- Tuntee sekä osaa soveltaa ja arvioida erilaisia automatisoinnin välineitä ja tapoja ICT- ratkaisuiden kehittämisen tukena (esim. ohjelmistokehitysautomaatio, liiketoimintaprosessiautomaatio, infrastruktuurin hallinnan automatisointi, tietoturva)

Kehitysympäristöt
Ohjelmistotuotanto 1
Testausmenetelmät
Liiketoimintainfrastruktuurit
Tekoäly ja robotiikka
Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta
Prosessien automatisointi
Esineiden Internet
Pilvipalveluiden perusteet
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Ketterä kehitysprojekti
Edistynyt analytiikka
Älykäs automaatio
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
ICT-toimeksiantoprojekti
Tutkimus- ja kehitysmenetelmät
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
3 Infrastruktuuri- ja arkkitehtuuriosaaminen

Valmistuva opiskelija tuntee ja osaa soveltaa nykyaikaisten ICT- ratkaisuiden taustalla hyödynnettäviä inftrastruktuuriratkaisuja.
- osaa valita liiketoiminnan tarpeita ja projektin vaatimuksia vastaavat sovelluspalvelut ja kehitysympäristöt.
- Ymmärtää ICT-infrastruktuurin toiminnan ja tietoturvan merkityksen organisaation liiketoiminnan näkökulmasta.
- Tuntee ja osaa ennakoida tietoturvariskejä ja ottaa tietoturvan huomioon organisaatioiden ICT-infrastruktuuriratkaisussa.
- Osaa suunnitella, toteuttaa, kehittää ja ylläpitää tietoturvallisia ICT-infrastruktuuriratkaisuja organisaation näkökulmasta.
- Tuntee sekä osaa soveltaa ja arvioida tekoälyn mahdollisuuksia ICT- ratkaisuiden toteutuksen ja jatkokehittämisen (ohjelmistokehitys, infrastruktuurin hallinta, datanhallinta, tietoturva) sekä käyttämisen (prosessien automatisointi) tukena.

Johdanto tietojenkäsittelyyn
Tietokonejärjestelmät
Tiedonhallinta ja SQL
Johdatus tietoturvaan
Liiketoimintainfrastruktuurit
API-rajapinnat
Sovellusarkkitehtuurit
Tietoturva sovelluskehityksessä
Tekoäly ja robotiikka
Big Data ja datan hallinta
Prosessien automatisointi
Esineiden Internet
Web-ohjelmointi 1
Pilvipalveluiden perusteet
Tietokannat-jatkokurssi
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Ketterä kehitysprojekti
Edistynyt analytiikka
Älykäs automaatio
Järjestelmä- ja palveluintegraatio
Älykkäät ympäristöt ja palvelut
Verkko- ja monipelinkehitys
Syventävä pelikehitys
Pelien tekoäly
Web-ohjelmointi 2
Mobiiliohjelmointi
Sovelluskehityskäytännöt
ICT-toimeksiantoprojekti
Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla
Luokittelemattomat
Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana korkeakoulussa
Raportointi ja kirjoitusviestintä
Diskreetti matematiikka
English Communication Skills
Sociala kontakter
Svenska för it-branschen
Essential ICT English
Asiantuntijaviestintä
Professional English
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Yritys- ja yhteisöviestintä
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
Diskreetit rakenteet
Ihminen ja vuorovaikutteinen teknologia
Web- ja mobiilikäyttöliittymät
Tietorakenteet ja algoritmit I
Tietorakenteet ja algoritmit II
Laskennan perusmallit
Hajautetut ja samanaikaiset järjestelmät

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
DTNS23-1
Tietojenkäsittelyn perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

60
DTNS23-11
Johdanto tietojenkäsittelyalaan

(Valitaan kaikki)

15
DT10001 Johdanto tietojenkäsittelyyn 5
DT10002 Ohjelmoinnin perusteet 5
DT10003 Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana korkeakoulussa 2
DT10004 Kehitysympäristöt 3
DTNS23-12
Ohjelmointiosaaminen ja infrastruktuurit

(Valitaan kaikki)

15
DT10005 Olio-ohjelmointi 5
DT10006 Tietokonejärjestelmät 5
DT10007 Raportointi ja kirjoitusviestintä 2
DT10008 Diskreetti matematiikka 3
DTNS23-13
Käyttöliittymät, tiedonhallinta ja tietoturva

(Valitaan kaikki)

15
DT10009 Käyttöliittymäohjelmointi 5
DT10010 Tiedonhallinta ja SQL 5
DT10011 Johdatus tietoturvaan 5
DTNS23-14
Ohjelmistotuotannon ja -liiketoiminnan perusteet

(Valitaan kaikki)

15
DT10012 Ohjelmistotuotanto 1 5
DT10013 Testausmenetelmät 2
DT10014 English Communication Skills 3
DT10015 ICT-liiketoiminta ja yrittäjyys 5
DTNS23-2
Tietojenkäsittelyn erikoistuva osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
DTNS23-21
Valinnaiset ammattiopinnot 1

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-211
Digitaalisen liiketoiminnan perusteet

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10016 Johdanto digitaaliseen liiketoimintaan 5
DT10017 Liiketoimintainfrastruktuurit 5
DT10018 Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja kehittäminen 5
DTNS23-212
Yleiset kehittäjätaidot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10019 API-rajapinnat 5
DT10020 Sovellusarkkitehtuurit 5
DT10021 Tietoturva sovelluskehityksessä 5
DTNS23-22
Johdatus tekoälyyn ja automaatioon

(Valitaan kaikki)

12
DT10022 Tekoäly ja robotiikka 9
DT10023 Sociala kontakter 3
DTNS23-23
Valinnaiset ammattiopinnot 2

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-231
Digitaaliset palvelualustat

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10025 Big Data ja datan hallinta 3
DT10026 Analytiikka ja liiketoimintatietojen hallinta 3
DT10027 Prosessien automatisointi 4
DT10028 Esineiden Internet 5
DTNS23-232
Pelikehitys 1

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10029 Pelikehityksen perusteet 5
DT10030 Matematiikkaa ohjelmoijille 3
DT10031 Peligrafiikka 4
DT10032 C++-ohjelmointi 3
DTNS23-233
Sovelluskehitys 1

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10033 Web-ohjelmointi 1 5
DT10080 Pilvipalveluiden perusteet 5
DT10035 Tietokannat-jatkokurssi 5
DTNS23-24
Ketterä kehitysosaaminen

(Valitaan kaikki)

18
DT10024 Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu 1
DT10036 Svenska för it-branschen 2
DT10037 Essential ICT English 3
DT10038 Asiantuntijaviestintä 2
DT10039 Ketterä kehitysprojekti 10
DTNS23-3
Tietojenkäsittelyn syventävä ja työelämäosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 59)

59
DTNS23-31
Valinnaiset ammattiopinnot 3

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-311
Älykkäät, automatisoidut ympäristöt ja palvelut

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10040 Edistynyt analytiikka 3
DT10041 Älykäs automaatio 4
DT10042 Järjestelmä- ja palveluintegraatio 4
DT10043 Älykkäät ympäristöt ja palvelut 4
DTNS23-312
Pelikehitys 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10044 Verkko- ja monipelinkehitys 5
DT10045 Syventävä pelikehitys 5
DT10046 Pelien tekoäly 5
DTNS23-313
Sovelluskehitys 2

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10047 Web-ohjelmointi 2 5
DT10048 Mobiiliohjelmointi 5
DT10049 Sovelluskehityskäytännöt 5
DTNS23-32
Tutkiva kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki)

14
DT10050 ICT-toimeksiantoprojekti 5
DT10051 Professional English 3
DT10052 Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi 1
DT10053 Yritys- ja yhteisöviestintä 2
DT10054 Tutkimus- ja kehitysmenetelmät 3
DTNS23-33
Harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
DT10055 Ohjattu harjoittelu tietojenkäsittelyn alalla 30
DTNS23-4
Tietojenkäsittelyn asiantuntijaosaaminen

(Valitaan kaikki)

16
DTNS23-41
Opinnäytetyöllä kohti työelämää

(Valitaan kaikki)

16
KY10001 Opinnäytetyö, suunnitelma 5
KY10002 Opinnäytetyö, toteutus 5
KY10003 Opinnäytetyö, viimeistely 5
DT10056 Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää 1
DTNS23-5
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
DTNS23-51
Profiloivat täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0
DTNS23-52
ICT-polkuopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
DT10057 Diskreetit rakenteet 5
DT10058 Ihminen ja vuorovaikutteinen teknologia 5
DT10059 Web- ja mobiilikäyttöliittymät 5
DT10060 Tietorakenteet ja algoritmit I 5
DT10061 Tietorakenteet ja algoritmit II 5
DT10062 Laskennan perusmallit 4
DT10063 Hajautetut ja samanaikaiset järjestelmät 5
DTNS23-53
Muut täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0