Siirry suoraan sisältöön

Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, monimuoto, syksy, 2022: PRAS22

Tunnus: PRAS22

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2022

Kuvaus

OPETUSSUUNNITELMA
Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Restonomikoulutuksessa opitaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan matkailupalveluja. Työharjoittelut ovat keskeisessä asemassa opinnoissa. Työelämälähtöiset kehittämistehtävät ja opinnäytetyö edistävät opiskelijan verkostoitumista ja yhteistyötä matkailualan toimijoiden kanssa jo opiskeluaikana. Opintojen teemoja ovat palveluiden tuottaminen ja markkinointi sekä vastuullinen ja kestävä liiketoiminta. Opintoihin sisältyy myös kieli-, kansainvälisyys- ja yrittäjyysopintoja. Opintojen aikana luodaan perusta omalle työuralle.

Restonomin tutkinto antaa valmiuksia matkailu- ja palvelualan asiantuntija-, kehittämis-, esimies- ja muihin vastuullisiin tehtäviin tai itsenäiseksi yrittäjäksi. Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Restonomilla on monipuoliset työllistymismahdollisuudet.

Suoritettava tutkinto

Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
Tutkinnon laajuus: 210 op / 3,5 v

Osaamisen kuvaus

Restonomin osaamiseen sisältyy laaja-alainen matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus. Restonomi osaa suunnitella ja toteuttaa eri kohderyhmille tarkoitettuja palveluja.

- Matkailu- ja ravitsemisalalle tyypillisten palveluiden tuottamisen taidot. Asiakasymmärrys, asiakasarvon ja laadun määrittely. Markkinointi- ja myyntiosaaminen. Liiketoimintaosaaminen.

- Alaistaidot, esihenkilövalmiudet ja palvelutoiminnan johtaminen. Matkailuliiketoiminnan kannattavuuden, taloudellisuuden ja tehokkuuden suunnittelu.

- Alan työtehtävien vaatimat pätevyydet. Anniskelu- ja hygieniapassi, ensiapukurssi (EA1), matkailualan turvallisuuspassi.

Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö

Restonomin tutkinto koostuu työelämäläheisistä ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Tutkinnon laajuus on yhteensä 210 opintopistettä (op). Ydinosaamisen teemoja ovat esimerkiksi tuotteistamis- ja palveluosaaminen sekä monimediaiset palvelut. Matkailun koulutuksen ydinosaamisen opintojen laajuus on 185 op. Täydentävän osaamisen opintojen laajuus on 25 op. Valinnaisilla täydentävän osaamisen opinnoilla vahvistat ja suuntaat ammatillista osaamistasi. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisältyä myös kilpa- ja huippu-urheilijoille tarkoitettua urheiluakatemiavalmennusta sekä opiskelijakunta- ja tuutoritoimintaa korkeintaan 15 opintopisteen verran.

Työharjoitteluita opintoihin sisältyy 45 op. Harjoitteluissa sovelletaan opittua, kehitetään ammatillista osaamista ja luodaan yhteyksiä työelämään. Opinnäytetyössä osoitetaan ja sovelletaan kertynyttä osaamista. Opinnäytetyön laajuus on 15 op. Opinnäytetyö tehdään työelämätoimeksiantona.

Lukuvuositeemoja ovat tuotteistaminen ja liiketoimintaosaaminen, palvelujen tuotekehitys ja johtaminen, matkailun kehittämis- ja tutkimustoiminta. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat matkailualan liiketoiminta, laatu, turvallisuus, kestävä kehitys sekä kansainvälisyys ja yrittäjyys. Matkailualan liiketoiminnan osa-alueita ovat esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalvelut, ohjelmapalvelut sekä tapahtumatuotanto.

Opintojen aikana opiskelija voi hakea Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemiaan, jossa opiskellaan monialaisissa tiimeissä yrittäjyyttä. Y-akatemia tarjoaa mahdollisuuden yrittäjyyden ja opintojen yhteensovittamiseen. Y-akatemiassa tutkinto suoritetaan Y-akatemian opetussuunnitelman mukaisesti. Opintoihin liittyvistä eri vaihtoehdoista ja ammatillisista tavoitteista voi keskustella oman opettajatuutorin tai opinto-ohjaajan kanssa.

Työelämäläheinen oppiminen

Matkailun koulutuksessa osaamista vahvistetaan työelämäläheisten toimeksiantojen, harjoitteluiden tai opinnäytetöiden avulla. Opintojen aikana opiskelijat osallistuvat erilaisiin kehittämisprojekteihin sekä tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen.

Opiskelijoiden osallistuminen tutkimus- ja kehittämistoimintaan syventää heidän ammatillista osaamistaan ja työelämäyhteyksiä.

Pedagogiset valinnat

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot koostuvat etä- ja lähiopinnoista. Opintojen aikana lähipäivien määrä vaihtelee lukuvuosittain. Lähijaksojen välillä opetus ja ohjaus toteutetaan verkko-oppimisympäristössä. Opiskelu restonomiksi Kareliassa on työelämäläheistä ja sisältää matkailu- ja palvelualan yritysten ja toimialan kehittämistehtäviä, joita suoritat aidoissa työelämän ympäristöissä. Osa opinnoista sekä harjoittelut on mahdollista suorittaa ulkomailla.

Opintojen joustava toteuttaminen

Karelia-ammattikorkeakoulussa opiskelijalla on mahdollista hyväksilukea aiemmin tai opintojen aikana muualla hankittua osaamista osaksi tutkintoa. Osaamista laajentavia tai syventäviä täydentäviä opintoja voi valita ammattikorkeakoulun, valtakunnallisesta tai kansainvälisten yhteistyökumppaneiden tarjonnasta opiskelija voi rakentaa itselleen erityisosaamista omien tavoitteidensa mukaisesti.

Kansainvälistyminen

Opiskelijalla on mahdollisuus kansainvälistymiseen opintojen, hanketyöskentelyn, kansainvälisen opiskelijavaihdon sekä työharjoitteluiden kautta. Voit vahvistaa kansainvälisyysosaamistasi myös toimimalla tuutorina kansainvälisille opiskelijoille.

Opiskeluvaihto tarkoittaa pääsääntöisesti yhden tai kahden lukukauden mittaista opiskelujaksoa, ulkomaisessa kumppanikorkeakoulussa. Vaihto-opiskelua ovat myös työharjoittelujaksot ulkomailla.

Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan hyväksi tutkintoon eli vaihtojakso ei pidennä opiskeluaikaa.

Osaamisen arviointi

Arvioinnissa hyödynnetään oppimisanalytiikkaa, joka mahdollistaa opiskelijoiden yksilöllisen etenemisen ja oman opintoaktiivisuuden seurannan. Arvioinnissa huomioidaan opiskelijoiden itsearviointi, opiskelutoverien vertaisarviointi ja -palaute sekä työelämäpalaute.

Arvioinnin ja saamasi palautteen avulla seuraat osaamisesi kehittymistäsi ja asetat uusia tavoitteita. Kareliassa on yhteiset arviointiperusteet, joiden pohjalta määritellään opintojaksokohtaisesti arvioinnin toteutus ja perusteet.

Uramahdollisuudet ja uraohjaus

Työharjoittelut, työelämälähtöiset oppimisprojektit ja opinnäytetyö antavat opiskelijalle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti matkailu- ja ravitsemisalaan ja erilaisiin työtehtäviin. Restonomien sijoittumista työelämään ja ammattinimikkeitä voi tarkastella esimerkiksi toissa.fi -sivustolta:

https://toissa.fi/fi_FI/sijoittuminen-tyoelamaan/show/restonomi-amk-matkailu
https://toissa.fi/fi_FI/sijoittuminen-tyoelamaan/show/restonomi-amk-majoitus-ja-ravitsemisala

Työelämän muutokset ja oma urakehitys edellyttävät jatkuvaa oppimista tutkinnon suorittamisen jälkeen. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työn yhteydessä, mutta sitä voi tehostaa kouluttautumisen avulla. Omaa osaamista voi täydentää avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävällä koulutuksella. Opettajatuutori ja opinto-ohjaaja tukevat urasuunnittelua koko opintojen ajan. Lisäksi tarjotaan ohjausta ja tukea valmistumisen jälkeiseen urasuunnitteluun.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
1. / 2022 2. / 2022 3. / 2022 4. / 2023 5. / 2023 6. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2023 4. / 2024 5. / 2024 6. / 2024 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2024 4. / 2025 5. / 2025 6. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2025
PRAS22-1
Matkailu- ja palveluliiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

59
PRAS22-11
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaiseksi

(Valitaan kaikki)

14
PR10006 Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö 5 5 5 2.5 2.5
PR10007 Restonomin digitaidot 4 4 4 2 2
PR10008 Raportointi- ja kirjoitusviestintä 3 3 3 1.5 1.5
PR10009 Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana ammattikorkeakoulussa 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
PRAS22-12
Asiakaspalveluosaaminen

(Valitaan kaikki)

10
PR10010 Asiakasosaaminen ja matkailijakäyttäytyminen 5 5 5 5
PR10011 Matkailualan palveluosaaminen 5 5 5 5
PRAS22-13
Vaihtoehtoiset kieliopinnot 1

(Valitaan yksi)

5
PR10040 Venäjän perusteet: Otshen prijatno! Hauska tutustua! 5 5 5 2.5 2.5
PR10041 Freut mich, Sie kennenzulernen! 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-14
Matkailu- ja palvelualan perustaidot

(Valitaan kaikki)

13
PR10012 Majoituspalvelut 2 2 2 1 1
PR10013 Ravitsemispalvelut 4 4 4 2 2
PR10014 Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous 4 4 4 2 2
PR10015 Social Contacts and Customer Service 3 3 3 1.5 1.5
PRAS22-15
Perusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

17
PR10016 Matkailun turvallisuus 2 2 2 1 1
PR10017 Perusharjoittelu 15 7.5 7.5 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
PRAS22-2
Tuotteistaminen ja liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

53
PRAS22-21
Kannattava palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
PR10018 Matkailun liiketoiminta 5 5 5 2.5 2.5
PR10019 Kannattava matkailuyritystoiminta 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-22
Vaihtoehtoiset kieliopinnot 2

(Valitaan yksi)

5
PR10042 Venäjän jatko matkailualalle: Slushaju Vas! Kuinka voin palvella? 5 5 5 2.5 2.5
PR10043 Kuinka voin palvella? Wie kann ich Ihnen helfen? 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-23
Tuotteistaminen

(Valitaan kaikki)

10
PR10020 Ideasta tuotteeksi – tuotteistamisprosessi 5 5 5 2.5 2.5
PR10021 Matkailupalvelun arvonluonti 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-24
Matkailupalveluiden markkinointi

(Valitaan kaikki)

13
PR10022 Monimediainen yritys- ja yhteisöviestintä 5 5 5 2.5 2.5
PR10023 Matkailumarkkinointi 5 5 5 2.5 2.5
PR10024 Sociala kontakter för restonomer 3 3 3 1.5 1.5
PRAS22-25
Täydentävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
PR10025 Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu 1 1 1 0.5 0.5
PR10026 Täydentävä harjoittelu 14 14 14 7 7
PRAS22-3
Palveluiden tuotekehitys ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

53
PRAS22-31
Palvelumuotoilu

(Valitaan kaikki)

10
PR10027 Palvelumuotoilun työkalut 5 5 5 2.5 2.5
PR10028 Palveluiden konseptointi ja brändinhallinta 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-32
Palveluiden johtaminen

(Valitaan kaikki)

13
PR10029 Henkilöstöjohtaminen 6 6 6 3 3
PR10030 Myynnin- ja jakeluprosessien johtaminen 4 4 4 2 2
PR10031 Svenska för restonomer 3 3 3 1.5 1.5
PRAS22-33
Responsible Nature-Based and Cultural Tourism (K1-2)

(Valitaan kaikki)

15
PR10001 Principles of Responsible Tourism 4 4 4 2 2
PR10038 English Language Skills in Principles of Responsible Tourism 1 1 1 0.5 0.5
PR10002 Economic and Social Sustainability in Tourism 5 5 5 5
PR10003 Responsible Communication and Marketing in Tourism 3 3 3 3
PR10039 English Language Skills in Responsible Communication and Marketing 2 2 2 1 1
PRAS22-34
Syventävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
PR10032 Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi 1 1 1 0.5 0.5
PR10033 Syventävä harjoittelu 14 14 14 7 7
PRAS22-4
Matkailun kehittämis- ja tutkimustoiminta

(Valitaan kaikki)

20
PRAS22-41
Matkailun kehittämis- ja tutkimustoiminta

(Valitaan kaikki)

20
PR10034 Matkailun kehittäminen 4 4 4 2 2
PR10035 Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää 1 1 1 0.5 0.5
KY10001 Opinnäytetyö, suunnitelma 5 5 5 2.5 2.5
KY10002 Opinnäytetyö, toteutus 5 5 5 2.5 2.5
KY10003 Opinnäytetyö, viimeistely 5 5 5 2.5 2.5
PRAS22-5
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 25)

25
PRAS22-51
Profiloivat täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PR10036 Tapahtumatuotanto 10 10 10 5 5
PR10037 Cateringpalvelut 10 10 10 5 5
PRAS22-53
Kielipolku

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-531
Valinnainen kieli, venäjä

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10006 Venäjän perusteet 5
KP10032 Venäjän jatko 5
KP10007 Työelämän venäjä 5
KP10008 Mediavenäjä 3
PRAS22-532
Valinnainen kieli, saksa

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10009 Saksan perusteet 5
KP10010 Saksan jatko 5
KP10011 Työelämän saksa 5
KP10012 Mediasaksa 3
PRAS22-533
Valinnainen kieli, espanja

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-534
Valinnainen kieli, ranska

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-535
Valinnainen kieli, suomi

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10027 Minä kirjoitan 5
PRAS22-536
Valmentavat kieliopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10028 English Refresher 3
KP10029 Boost Your English Skills! Englannin kertaus taitotasolla A2 3
KP10030 Svensk klinik - Rautalankaruotsia 3
PRAS22-54
Valmentavat LUMA opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-52
Muut täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
STP7070 Ensiavun peruskurssi 1 1 1 1
PR10044 Matkamessut 1
Yhteensä 210 57.5 65.5 58 35 33 24.5 42.5 23 23 35 35 0 11.5 21.5 12.8 11.8 0 0 21.3 21.3 11.5 11.5 0 0 11.5 11.5 13.5 21.5 0 0 17.5 17.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Ammattikorkeakoulututkintojen yhteiset kompetenssit 2022 alk

Suomen ammattikorkeakouluissa tutkintojen osaaminen on määritelty koulutuskohtaisina ja yhteisinä kompetensseina. Kompetensseilla tarkoitetaan laajoina osaamiskokonaisuuksina, yksilön tietojen, taitojen ja asenteiden yhdistelminä. Koulutuskohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden perustan. Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille ja tutkinnoille yhteisiä osaamisalueita, jotka luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.

1 Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.

- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman
alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä

- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.

- kykenee vastaamaan omasta toimin nastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.

- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden
ja ongelmien monia näkökulmia.

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.

- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää
monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Ei liitettyjä opintojaksoja

6 Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus -ja kehittämismenetelmiä.

− ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
− osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
− osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
− osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö
Restonomin digitaidot
Raportointi- ja kirjoitusviestintä
Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana ammattikorkeakoulussa
Asiakasosaaminen ja matkailijakäyttäytyminen
Matkailualan palveluosaaminen
Venäjän perusteet: Otshen prijatno! Hauska tutustua!
Freut mich, Sie kennenzulernen!
Majoituspalvelut
Ravitsemispalvelut
Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous
Social Contacts and Customer Service
Matkailun turvallisuus
Perusharjoittelu
Matkailun liiketoiminta
Kannattava matkailuyritystoiminta
Venäjän jatko matkailualalle: Slushaju Vas! Kuinka voin palvella?
Kuinka voin palvella? Wie kann ich Ihnen helfen?
Ideasta tuotteeksi – tuotteistamisprosessi
Matkailupalvelun arvonluonti
Monimediainen yritys- ja yhteisöviestintä
Matkailumarkkinointi
Sociala kontakter för restonomer
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Täydentävä harjoittelu
Palvelumuotoilun työkalut
Palveluiden konseptointi ja brändinhallinta
Henkilöstöjohtaminen
Myynnin- ja jakeluprosessien johtaminen
Svenska för restonomer
Principles of Responsible Tourism
English Language Skills in Principles of Responsible Tourism
Economic and Social Sustainability in Tourism
Responsible Communication and Marketing in Tourism
English Language Skills in Responsible Communication and Marketing
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Syventävä harjoittelu
Matkailun kehittäminen
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
Tapahtumatuotanto
Cateringpalvelut
Venäjän perusteet
Venäjän jatko
Työelämän venäjä
Mediavenäjä
Saksan perusteet
Saksan jatko
Työelämän saksa
Mediasaksa
Minä kirjoitan
English Refresher
Boost Your English Skills! Englannin kertaus taitotasolla A2
Svensk klinik - Rautalankaruotsia
Ensiavun peruskurssi
Matkamessut

Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta, osaamiskompetenssit 2022 alk

A. Palveluliiketoimintaosaaminen

Valmistuva opiskelija tuntee kannattavan palveluliiketoiminnan edellytykset ja osaa soveltaa niitä toiminnassaan.

- ymmärtää asiakaslähtöisyyden ja asiakkuuksien merkityksen
- hallitsee erilaisia asiakaskohtaamisia ja palvelutilanteita erilaisten asiakkaiden kanssa
- ymmärtää mistä asiakaskokemus muodostuu
- osaa arvioida ja kehittää palvelun laatua
- osaa työskennellä itsenäisesti ja vastuullisesti

Ei liitettyjä opintojaksoja

B. Matkailupalvelujen tuotteistamisosaaminen

Valmistuva opiskelija osaa toteuttaa ja kehittää matkailupalveluita
tavoitteellisesti.

- osaa hyödyntää tietoa palvelutarpeiden ja asiakasodotusten määrittelyssä
- osaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin eri vaiheet
- osaa yhdistää erilaisista palvelukokonaisuuden osatekijöistä kaupallisesti vetovoimaisen ja liiketoiminnallisesti kestävän palvelutuotteen
- osaa hinnoitella tuotteen ja arvioida kannattavuutta
- osaa markkinoida matkailupalvelutuotteita

Ei liitettyjä opintojaksoja

C. Matkailupalveluiden myynti- ja markkinointiosaaminen

Valmistuva opiskelija osaa hyödyntää erilaisia markkinointi- ja myyntikanavia.

- osaa kohdentaa ja toteuttaa markkinointiviestintää monikanavaisesti
- osaa hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia
- hallitsee verkostomaisen toimintatavan

Ei liitettyjä opintojaksoja

D. Verkosto-osaaminen

Valmistuva opiskelija osaa arvioida verkostossa toimimisen hyötyä liiketoiminnalle:

- osaa koota omaa toimintaa tukevan verkoston
- toimia kehittämisprojekteissa eri rooleissa
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö
Restonomin digitaidot
Raportointi- ja kirjoitusviestintä
Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana ammattikorkeakoulussa
Asiakasosaaminen ja matkailijakäyttäytyminen
Matkailualan palveluosaaminen
Venäjän perusteet: Otshen prijatno! Hauska tutustua!
Freut mich, Sie kennenzulernen!
Majoituspalvelut
Ravitsemispalvelut
Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous
Social Contacts and Customer Service
Matkailun turvallisuus
Perusharjoittelu
Matkailun liiketoiminta
Kannattava matkailuyritystoiminta
Venäjän jatko matkailualalle: Slushaju Vas! Kuinka voin palvella?
Kuinka voin palvella? Wie kann ich Ihnen helfen?
Ideasta tuotteeksi – tuotteistamisprosessi
Matkailupalvelun arvonluonti
Monimediainen yritys- ja yhteisöviestintä
Matkailumarkkinointi
Sociala kontakter för restonomer
Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu
Täydentävä harjoittelu
Palvelumuotoilun työkalut
Palveluiden konseptointi ja brändinhallinta
Henkilöstöjohtaminen
Myynnin- ja jakeluprosessien johtaminen
Svenska för restonomer
Principles of Responsible Tourism
English Language Skills in Principles of Responsible Tourism
Economic and Social Sustainability in Tourism
Responsible Communication and Marketing in Tourism
English Language Skills in Responsible Communication and Marketing
Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi
Syventävä harjoittelu
Matkailun kehittäminen
Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää
Opinnäytetyö, suunnitelma
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, viimeistely
Tapahtumatuotanto
Cateringpalvelut
Venäjän perusteet
Venäjän jatko
Työelämän venäjä
Mediavenäjä
Saksan perusteet
Saksan jatko
Työelämän saksa
Mediasaksa
Minä kirjoitan
English Refresher
Boost Your English Skills! Englannin kertaus taitotasolla A2
Svensk klinik - Rautalankaruotsia
Ensiavun peruskurssi
Matkamessut

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
PRAS22-1
Matkailu- ja palveluliiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

59
PRAS22-11
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaiseksi

(Valitaan kaikki)

14
PR10006 Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö 5
PR10007 Restonomin digitaidot 4
PR10008 Raportointi- ja kirjoitusviestintä 3
PR10009 Ammatillinen kasvu 1: Opiskelijana ammattikorkeakoulussa 2
PRAS22-12
Asiakaspalveluosaaminen

(Valitaan kaikki)

10
PR10010 Asiakasosaaminen ja matkailijakäyttäytyminen 5
PR10011 Matkailualan palveluosaaminen 5
PRAS22-13
Vaihtoehtoiset kieliopinnot 1

(Valitaan yksi)

5
PR10040 Venäjän perusteet: Otshen prijatno! Hauska tutustua! 5
PR10041 Freut mich, Sie kennenzulernen! 5
PRAS22-14
Matkailu- ja palvelualan perustaidot

(Valitaan kaikki)

13
PR10012 Majoituspalvelut 2
PR10013 Ravitsemispalvelut 4
PR10014 Asiakaspalvelutaidot ja alkoholijuomatietous 4
PR10015 Social Contacts and Customer Service 3
PRAS22-15
Perusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

17
PR10016 Matkailun turvallisuus 2
PR10017 Perusharjoittelu 15
PRAS22-2
Tuotteistaminen ja liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

53
PRAS22-21
Kannattava palveluliiketoiminta

(Valitaan kaikki)

10
PR10018 Matkailun liiketoiminta 5
PR10019 Kannattava matkailuyritystoiminta 5
PRAS22-22
Vaihtoehtoiset kieliopinnot 2

(Valitaan yksi)

5
PR10042 Venäjän jatko matkailualalle: Slushaju Vas! Kuinka voin palvella? 5
PR10043 Kuinka voin palvella? Wie kann ich Ihnen helfen? 5
PRAS22-23
Tuotteistaminen

(Valitaan kaikki)

10
PR10020 Ideasta tuotteeksi – tuotteistamisprosessi 5
PR10021 Matkailupalvelun arvonluonti 5
PRAS22-24
Matkailupalveluiden markkinointi

(Valitaan kaikki)

13
PR10022 Monimediainen yritys- ja yhteisöviestintä 5
PR10023 Matkailumarkkinointi 5
PR10024 Sociala kontakter för restonomer 3
PRAS22-25
Täydentävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
PR10025 Ammatillinen kasvu 2: Urasuunnittelu 1
PR10026 Täydentävä harjoittelu 14
PRAS22-3
Palveluiden tuotekehitys ja johtaminen

(Valitaan kaikki)

53
PRAS22-31
Palvelumuotoilu

(Valitaan kaikki)

10
PR10027 Palvelumuotoilun työkalut 5
PR10028 Palveluiden konseptointi ja brändinhallinta 5
PRAS22-32
Palveluiden johtaminen

(Valitaan kaikki)

13
PR10029 Henkilöstöjohtaminen 6
PR10030 Myynnin- ja jakeluprosessien johtaminen 4
PR10031 Svenska för restonomer 3
PRAS22-33
Responsible Nature-Based and Cultural Tourism (K1-2)

(Valitaan kaikki)

15
PR10001 Principles of Responsible Tourism 4
PR10038 English Language Skills in Principles of Responsible Tourism 1
PR10002 Economic and Social Sustainability in Tourism 5
PR10003 Responsible Communication and Marketing in Tourism 3
PR10039 English Language Skills in Responsible Communication and Marketing 2
PRAS22-34
Syventävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
PR10032 Ammatillinen kasvu 3: Oman osaamisen markkinointi 1
PR10033 Syventävä harjoittelu 14
PRAS22-4
Matkailun kehittämis- ja tutkimustoiminta

(Valitaan kaikki)

20
PRAS22-41
Matkailun kehittämis- ja tutkimustoiminta

(Valitaan kaikki)

20
PR10034 Matkailun kehittäminen 4
PR10035 Ammatillinen kasvu 4: Kohti työelämää 1
KY10001 Opinnäytetyö, suunnitelma 5
KY10002 Opinnäytetyö, toteutus 5
KY10003 Opinnäytetyö, viimeistely 5
PRAS22-5
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 25)

25
PRAS22-51
Profiloivat täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PR10036 Tapahtumatuotanto 10
PR10037 Cateringpalvelut 10
PRAS22-53
Kielipolku

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-531
Valinnainen kieli, venäjä

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10006 Venäjän perusteet 5
KP10032 Venäjän jatko 5
KP10007 Työelämän venäjä 5
KP10008 Mediavenäjä 3
PRAS22-532
Valinnainen kieli, saksa

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10009 Saksan perusteet 5
KP10010 Saksan jatko 5
KP10011 Työelämän saksa 5
KP10012 Mediasaksa 3
PRAS22-533
Valinnainen kieli, espanja

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-534
Valinnainen kieli, ranska

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-535
Valinnainen kieli, suomi

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10027 Minä kirjoitan 5
PRAS22-536
Valmentavat kieliopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KP10028 English Refresher 3
KP10029 Boost Your English Skills! Englannin kertaus taitotasolla A2 3
KP10030 Svensk klinik - Rautalankaruotsia 3
PRAS22-54
Valmentavat LUMA opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
PRAS22-52
Muut täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
STP7070 Ensiavun peruskurssi 1
PR10044 Matkamessut 1