Siirry suoraan sisältöön

Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, rakennustekniikka, monimuoto, syksy, 2024, muuntokoulutus: IRTS24

Tunnus: IRTS24

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK), Rakennustekniikka

Laajuus:
240 op

Kesto:
2 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Kuvaus

OPETUSSUUNNITELMA
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, rakennustekniikka, muuntokoulutus

Rakennustekniikan koulutuksessa koulutetaan insinöörejä talonrakennustekniikkaan. Koulutus valmentaa opiskelijat suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään laadukkaita ja terveitä rakennuksia, joiden suunnittelussa huomioidaan hiilineutraaliuteen pyrkiminen.

Suoritettava tutkinto

Tutkintonimike Insinööri (AMK)
Tutkinnon laajuus 240 op /2 v

Osaamisen kuvaus

Rakennustekniikan koulutuksen osaamistavoitteet noudattavat suurelta osin valtakunnallisia rakennusalan sisältösuosituksia, jotka on laadittu yhdessä koulutusta tarjoavien korkeakoulujen kanssa. Sen lisäksi opetussuunnitelmaa määrittää Karelia-ammattikorkeakoulun strategia ja korkeakoulukohtaiset osaamistavoitteet. Tutkinnon tavoitteena oleva osaaminen on kuvattu alla kaikkien tutkintojen yhteisenä ja koulutuskohtaisena osaamisena.
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia rakennushankkeissa ja rakennustuoteteollisuudessa erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Riittävän työkokemuksen jälkeen voit toimia vastaavana työnjohtajana, rakennesuunnittelijana, rakennuttajatehtävissä tai teknisenä asiantuntijana hyvin erilaisten työnantajien palveluksessa.
Rakennustekniikan insinöörin koulutuksessa on mahdollista suorittaa maankäyttö- ja rakennuslain pätevyysvaatimusten edellyttämiä opintoja sekä työnjohto- että rakennesuunnittelutehtävissä vaativaan luokkaan asti. Henkilön mahdollisuus hakea eri suunnittelijapätevyyksiä määräytyy opintojen valintojen ja työkokemuksen mukaan.

Osaamisen rakentuminen ja koulutuksen sisältö
Koulutuksessa suoritetaan Insinööri (AMK) tutkinnosta (240 op) puuttuvat 30 op henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Insinööri (AMK) tutkinnon opinnot valitaan niin, että koulutuksesta valmistuneet voivat toimia riittävän työkokemuksen hankittuaan vähintään rakennusalan tavanomaisissa suunnittelu- ja työnjohtotehtävissä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi, että Insinööri (AMK) tutkintoon tulee opiskella lisää mekaniikan/statiikan opintoja tai puu-, betoni, teräs-, maa- ja pohjarakenteiden tai rakennusfysiikan opintoja.
Lähtökohtaisesti koulutukseen valituille ei järjestetä omia toteutuksia opintojaksoista, vaan koulutukseen valitut täydentävät tutkintonsa Karelian rakennustekniikan koulutuksen monimuotoryhmien opintotarjonnasta valituilla opinnoilla. Opintoja on mahdollista suorittaa myös päiväryhmien mukana, mutta se vaatii yleensä paikallaoloa Joensuussa. Osa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisista opinnoista voidaan hyväksilukea aikaisemmilla, pääsääntöisesti alle 10 vuotta vanhoilla, korkeakoulutasoisilla opinnoilla, jotka eivät sisälly Rakennusmestari (AMK) tutkintoon.
Aikaisemmin tehty 15 op opinnäytetyö voidaan sisällyttää tutkintoon sellaisenaan. 10 op opinnäytetyö on täydennettävä 15 op laajuiseksi. Yhteensä 5 op laajuiset ruotsin opinnot voidaan lukea sellaisenaan tutkintoon. Jos sinulla on yhteensä alle 5 op tutkintoon soveltuvia ruotsin opintoja, tulee sinun opiskella puuttuva osa koulutuksen aikana.
Koulutuksen arvioitu kesto on 1-2 vuotta henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen.

Työelämäläheinen oppiminen

Rakennustekniikan koulutuksessa työelämäedustajat ovat osallistuneet tutkinnon osaamistavoitteiden suunnittelemiseen. Opinto-jaksot on koottu työelämäperustaisiksi osaamiskokonaisuuksiksi. Opintojaksoilla teet työelämälähtöisiä ja ajankohtaisia harjoitustehtäviä, joiden avulla saavutat hyvät työelämävalmiudet.

Pedagogiset valinnat
Rakennustekniikan koulutuksessa korostuu tekemällä oppiminen. Jokaiseen osaamiskokonaisuuteen liittyy työelämäläheisiä oppimistehtäviä. Toisaalta koulutus korostaa kokemuksellista oppimista, jossa luotetaan kykyysi kytkeä opittua omaan kokemusmaailmaasi, kykyysi arvioida omaa toimintaasi kriittisesti ja kykyysi käsitteellistää ja luoda opitusta uusia toimintamalleja, joita voit hyödyntää ammattiin liittyvässä ongelmanratkaisussa.

Opintojen joustava toteuttaminen

Opintojesi alussa laadit henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS), jossa asetat omat oppimistavoitteesi, opintojesi suorittamistavat sekä aikataulut.

Kansainvälistyminen
Koulutusohjelmalla on aktiivista TKI-yhteistyötä eurooppalaisten kumppanikorkeakoulujen kanssa. Yhteistyöhankkeet tarjoavat myös opiskelijoille mahdollisuuksia päästä mukaan työskentelemään monialaisissa kansainvälisissä tiimeissä. Erityisesti eri intensiiviohjelmat ovat erinomainen väylä opiskelijoille aloittaa oma kansainvälistyminen.

Osaamisen arviointi

Osaamisen arvioinnin tavoitteena on osoittaa sinulle itsellesi sekä tuleville työnantajillesi saavutettu osaaminen. Osaamisvaatimukset on johdettu työelämän osaamistarpeista. Insinöörikoulutuksessa osaamista arvioidaan työelämäläheisissä harjoitustöissä, laboratorioharjoituksissa, kirjallisissa ja suullisissa tenteissä sekä raporttien ja oppimistehtävien muodossa. Arvioinnissa hyödynnetään itsearviointiasi sekä opiskelutoverien vertaisarviointia ja -palautetta. Arviointipalautteen avulla seuraat osaamisesi kehittymistä ja asetat uusia oppimisen tavoitteita. Kareliassa on yhteiset arviointiperusteet, joiden pohjalta määritellään opintojakso kohtaisesti arvioinnin toteutus ja perusteet.

Uramahdollisuudet ja uraohjaus

Tutkinnon suoritettuasi sijoitut tyypillisesti yksityiselle tai julkiselle sektorille asiantuntijatehtävään. Työkokemuksen karttuessa voit edetä esimerkiksi projektipäällikön tehtävään, jossa vastaat projektikokonaisuuksista. Tuotantotehtävissä voit edetä vastaavaksi työnjohtajaksi, projekti-insinööriksi, hankintainsinööriksi tai rakennuttajatehtäviin. Opintoihisi liittyy ammatillisen kasvun ja uraohjauksen opintoja, jotka tukevat sinua oman osaamisesi suuntaamisessa.

Työelämän muutokset ja oma urakehitys edellyttävät jatkuvaa oppimista tutkinnon suorittamisen jälkeen. Merkittävä osa oppimisesta tapahtuu työn yhteydessä, mutta sitä voi tehostaa kouluttautumisen avulla. Voit täydentää omaa osaamista avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävällä koulutuksella. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen avaa sinulle mahdollisuuksia esimerkiksi esimiestehtäviin, vaativiin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin tai opettajaksi. Opinto-ohjaaja tukee sinua urasuunnittelussasi.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
1. / 2024 2. / 2024 3. / 2024 4. / 2025 5. / 2025 6. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2025 4. / 2026 5. / 2026 6. / 2026
IRTS24-1
Insinööriopinnot

(Valitaan kaikki)

0
IRTS24-2
Aikaisempi tutkinto

(Valitaan kaikki)

0
IRTS24-3
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
Yhteensä 240

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
IRTS24-1
Insinööriopinnot

(Valitaan kaikki)

0
IRTS24-2
Aikaisempi tutkinto

(Valitaan kaikki)

0
IRTS24-3
Täydentävän osaamisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0